DOLAR

32,5371

0.25%
EURO

34,7633

0.06%
ALTIN(gr)

2.491,15

1,18%
BİST 100

%
%0.37 Faiz Oranını Duyan Bankaya Koştu Uzun Kuyruklar Oluştu
  • Finans 365
  • Gündem
  • %0.37 Faiz Oranını Duyan Bankaya Koştu Uzun Kuyruklar Oluştu

%0.37 Faiz Oranını Duyan Bankaya Koştu Uzun Kuyruklar Oluştu

Kamu bankaları Merkez Bankasının çağrısına uyarak faiz oranlarında düzenlemeye gitti. Halk Bank da vatandaşa uygun faiz oranıyla kredi vereceğini açıkladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
%0.37 Faiz Oranını Duyan Bankaya Koştu Uzun Kuyruklar Oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile mücadelenin bir ayağı olan ekonomi ayağında devlet ve bankalar ortaklaşa çalışmaya devam ediyor. Merkez Bankasının faizleri düşürünçağrısının hemen ardından faizlerde revizeye giden bankların içinde Halk Bankası da bulunuyor Yüksek faiz oranlarından %0.37 oranına kadar indirim gerçekleşti. Vatandaşın korona virüs salgınıyla beraber acil nakit ihtiyacının arttığı da göz önüne alındığında bu indirim herkesin yüzünü güldürecek. 25 bin TL’ye kadar kredi verileceği belirtildi. Yapılan bu açıklamanın ardından bankanın hem şubeleri hem online servisleri dolup taştı. Halk Bankasının kararıyla beraber binlerce vatandaşın kredi imkanından faydalanması bekleniyor. Kredi kampanyasından en çok esnafların yararlanacağı da eklendi.

Esnaf Kolaylıkla Kredi Alacak

6 ay geri ödeme almayacak olan Halk Bankası ödeme planını 6. Aydan sonra başlatacağını açıkladı. Alınan kredinin kullanılması ve ekonomik olarak toparlanmanın sağlanması için böyle bir karar alındığı belirtildi. 18 yaşından büyük, düzenli geliri olan ve özellikle esnaf vatandaşların başvuru yapması bekleniyor. 25 bin TL üst sınır olarak belirlenirken daha fazla nakdeihtiyacı olan vatandaşlar için başka kampanyaların da çalışmaları devam ediyor. KOBİ desteği olarak da kayda geçen kredide %0.37 faiz oranı uygulanacak. Başvuruesnasında esnaf olan vatandaşın vergi levhasıyla başvuru yapması gerekecek. Vergi levhası mümkün değilse esnaflığın belgelendiği başka evraklar da kabul edilecek. Bunların haricinde TC kimlik numarasının okunur olduğu nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesinin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP