1 Milyarlık Destek Gündemde Vatandaş Araştırmaya Başladı

1 Milyarlık Destek Gündemde Vatandaş Araştırmaya Başladı

Pandeminin de etkisiyle artan işsizliğe formüller aranmaya devam ediliyor. Devlet oluşacak her istihdam alanı için elinden geleni yapmaya hazır. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 1 milyar TL tutarında destek verilmesi planlanıyor. Başvuru süreci titizlikle takip edilip hızlı şekilde sonuçlandırılacak. Özellikle kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara hibe verilmesi de planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
1 Milyarlık Destek Gündemde Vatandaş Araştırmaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırsal Alanlara Teşvik Söz Konusu

Kısa çalışma ödenekleriyle beraber vatandaşa çok sayıda ödeme yapıldı. Bu ödemelerden biri de kişinin işini kurması için verilecek hibeler olacak. İŞKUR’un da 3 ay süreyle destekleyeceği bu destekle beraber kişiler kısa sürede kendi işlerini kurabilecek. Devlet desteği gerçekleştiğinde binlerce vatandaşın bundan faydalanması bekleniyor. İşsizlik rakamının düşürülmesi amaçlanırken devlet vatandaşı yalnız bırakmıyor. Özellikle engelli vatandaşlara sağlanan hibe destekleri daha farklı şekilde hesaplanacak.

İş kurmak isteyen vatandaşların proje oluşturmasının gerekli olduğu açıklandı. Yayınlanması beklenen proje formlarına uygun şekilde hazırlanan projeler ilgililere ulaştırılacak. Projeyi hazırlayan vatandaşların girişimcilik eğitim programlarına katılmaları şart. Hangi meslek alanında iş kuracak ise kişi bu alanda bilgi sahibi olması aranıyor. Kırsal bölgeler için çalışma gerçekleştiren vatandaşlar içinse farklı hibe destekleri söz konusu olacak. Kırsal alanlara teşvik de bu bağlamda söz konusu. Özellikle tarım ve tarım sanayi konusunda proje hazırlayan vatandaşların başvuruları titizlikle inceleniyor. Arzu edilirse kişiler kuracakları iş için eğitim alırken işi de yapma imkanı sunulacak. Bu esnada da destek verilmeye devam edilecek. Desteklerin minimum 3 ay maksimum 9 ay süreyle verişeceği planlandı. Eğitim için başvuruda bulunan vatandaş en az 1 aydır işsiz olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP