1 Yıl Geri Ödemesiz KOBİ Desteğine Son Dakika Gelişmesi Başvurular Başladı Mı?

1 Yıl Geri Ödemesiz KOBİ Desteğine Son Dakika Gelişmesi Başvurular Başladı Mı?

Kredi Garanti Fonu bünyesinde verilecek olan KOBİ desteği için geri sayım başladı. Düzenlenen pakete göre 1 yıl geri ödemesiz 60 taksitli ödeme planı oluşturuldu. Böylelikle KOBİ’ler işlerini kurarken borç ödeme derdiyle de boğuşmayacak. Yapılacak başvuru üzerine ödemeler gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
1 Yıl Geri Ödemesiz KOBİ Desteğine Son Dakika Gelişmesi Başvurular Başladı Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Yatırım Fonu desteğiyle sunulacak ödemelere yoğun talep var. Hibe ve kredi destekleriyle beraber 6 milyar TL’ye varan ödemeler gerçekleştirilecek. Oluşturulan destek paketi COSME ve İşletme dahilinde olacak. Destek paketi KOBİ’lere çeşitli avantajlar da sağlıyor. %80 kefalet ile verilmesi planlanan destek 1.125.000 TL’ye kadar limit arttırmış durumda. Böylelikle iş kurma konusunda ne yapacağını bilemeyen KOBİ’lere rahat bir nefes aldırılacak. Ödemeler içinse esnek bir plan yapıldı. Buna göre kişi 1 sene ödem yapmayacak. Ödeme yapılacağı zamanda 60 ay taksitle ödeme gerçekleşecek.

Kredi Garanti Fonuna Ulaşmak Zor Değil

Tüm KOBİ’lere toplamda 7.5 milyar TL destek verilmesi öngörülüyor. Yapılacak iş, bulunulacak alan konusunda hiçbir şekilde ayırıma gidilmeyecek. Bu şekilde kurulan işletmelerin tümü bu destekten faydalanabilecek. İstihdamda yakalanan ivmenin bozulmaması adına bu işleme onay veren devlet kendi işini kuran vatandaşa sınırsız destek sağlıyor. Başvuru süreci ise online şekilde işleyecek. Detaylı bilgi için Kredi Garanti Fonunun takip edilmesi gerekiyor. Güncel duyurular ilse ilgili birimlerce yapılacak. Özellikle pandemi sürecinde Kredi Garanti Fonu işletme sahibi vatandaşlara ulaşılabilir kredi desteği sunmayı amaçlıyor. Bu imkanlarla işletmesahiplerinin planladıkları maddi güce hızlı şekilde ulaşmaları bekleniyor. Rekabetin ve istihdamın artması ekonomi açısından önemli görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP