1000 TL Destek Ödemesinde İzdiham Yaşandı Son Başvurular Alınıyor

1000 TL Destek Ödemesinde İzdiham Yaşandı Son Başvurular Alınıyor

Korona virüsle beraber başlayan 1000 TL destek ödemesi için yeni bir açıklama yapıldı. Daha önce başvuru yapmayan vatandaşların da başvuruları alınacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
1000 TL Destek Ödemesinde İzdiham Yaşandı Son Başvurular Alınıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden açılan başvuruları kaçıran vatandaşlar uzun zamandır bu haberi bekliyordu. Beklenen haber ilgililerden nihayet geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvuru yaptıkları taktirde ödeme alabilecek. Daha öncede başvuru yapan vatandaşların da ödemeleri gerçekleştiriliyor. Vatandaş bu ödemelere inanılmaz fazla rağbet gösterdi. Başvuruları sonuçlanan vatandaşlar ATM’lere akın ederken başvuru yapma hakkına sahip olanlar E Devlete akın etti. E Devlet üzerinde yapılacak olan başvuruların sonuçları ve ödeme planı da aynı platform üzerinden takip edilecek. Başvurunuz kabul edildiğinde sistemden onay mesajını almış olacaksınız. Verilen destek ödemeleri de ilgililer tarafında paylaşıldı. Ayrıca 90 bin haneye toplamında 57 milyon TL ödeme yapılmasının planlandığı da belirtildi.

Her Kesime Toplamda 1000 TL Ödeme Yapılacak

Verilen destek ödemelerinin başlıklarını teker teker açıklayan ilgiler vatandaşın merakını da gidermiş oldu. Buna göre ihtiyaç sahibi asker aileleri için yapılan ödemelerin periyotlarında bir değişim olmadı. Hala 2 ayda bir verilen ödemeler şehit çocukları için de verilmeye devam edecek. Eşi vefat eden kadınlara da verilen ödemelerin periyotları 2 ayda bir olacak. 650 TL olarak açıklanan ödemenin haricinde başka çalışmaların olduğu da kaydedildi. Yetim ve öksüz çocuklar için de ödeme yapıldığı belirtildi. Toplamda 12 milyon TL ödenek ayrıldığı ve tamamının kullanılacağı ifade edildi. Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar başvuru esnasında doktor raporuyla bunu belgelendirirse onlar da aylık ödeme alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP