DOLAR

32,5060

0.16%
EURO

34,7761

0.13%
ALTIN(gr)

2.489,61

1,13%
BİST 100

%
1180 TL Ödenmesi İçin Düğmeye Basıldı Fonu Duyan İşçiler Bir Kere Daha Şok Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • 1180 TL Ödenmesi İçin Düğmeye Basıldı Fonu Duyan İşçiler Bir Kere Daha Şok Oldu

1180 TL Ödenmesi İçin Düğmeye Basıldı Fonu Duyan İşçiler Bir Kere Daha Şok Oldu

Korona virüsün ikinci dalgası iş yerlerinin çoğunu kapattırırken diğer bir kısım iş yerleri ücretsiz izin yoluna gitti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
1180 TL Ödenmesi İçin Düğmeye Basıldı Fonu Duyan İşçiler Bir Kere Daha Şok Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ücretsiz izin alan iş yerleri için 2 farklı çözüm sınan devlet bu çözüm yolları için esnaftan onay aldı. Buna göre kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan esnaflar ödenekten yararlanmak için başvuru oluşturabilecek. Bir diğer seçenek ise kısa çalışma ödeneği alan esnaflar için. Buna göre bu esnaflar da İŞKUR ve İşçi fonu önderliğinde tekrar ödeme alabilecek. Hem de 1180 TL. Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların SGK ve İŞKUR’a başvurması gerekiyor. Kısa çalışma ödeneği için ilgili kurum SGK olurken işsiz vatandaşlar için ek ödeme yapılmasıyla İŞKUR ilgilenecek. Ödemelerin ilgili ekibin durum değerlendirmesi yapmasından hemen sonra verilmesi bekleniyor.

Ekip İş Yeri Ziyaretinde Bulunacak

Başvuru yapmak için de 2 farklı seçenek bulunuyor. Buna göre ilk seçenek esnafın tüm çalışanları adına bir tane başvuru formu oluşturması. Tek form seçeneği hem zamandan tasarruf hem de hızlı çözüm almak için birebir bir yöntem. Esnafın beyanından kısa bir süre sonra iş yerinin ve çalışanların durumunu görmek ve ilgililerle istişare etmek için gönderilen ekip incelemede bulunur. İncelemeler rapor edilir ve esnaf dönüş zamanı için bilgilendirilir. Olumlu yanıt dahiline her çalışanın hesabına ödeneği yatacak. Bir diğer seçenek ise çalışanların ayrı ayrı başvuru oluşturmalıdır. Buna göre her çalışan ayrı ayrı başvuru oluşturduktan sonra ilgili ekip iş yerinin mevcut durumunu takip etmek için iş yerine gidebilir. Kısa çalışma ödeneği alanlar 1180 TL ek ödem için aynı şekillerde başvuruda bulunabilir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP