DOLAR

32,4188

0.19%
EURO

35,3994

0.2%
ALTIN(gr)

2.325,13

0,24%
BİST 100

%
12 Bin Hastane Personeli Alımında Sürpriz Başvurular En Son Ne Zaman Yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 12 Bin Hastane Personeli Alımında Sürpriz Başvurular En Son Ne Zaman Yapılacak?

12 Bin Hastane Personeli Alımında Sürpriz Başvurular En Son Ne Zaman Yapılacak?

Son dönemde hastane çalışanlarına ihtiyaç artmış durumda. Bu ihtiyaç üzerine İŞKUR hastaneler için personel alımını hızlandırdı. 12 bin personel alınması gündemde olurken detaylar için çalışmalar devam ediyor. KPSS şartı ise bu kadrolarda aranıyor. İl il alınacak personel sayıları da belirginleşmeye başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
12 Bin Hastane Personeli Alımında Sürpriz Başvurular En Son Ne Zaman Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Kadrodan Alım Yapılması Bekleniyor

Lisans bazında alımların gerçekleştirileceği duyurulurken KPSS şartının bir kez daha altı çizildi. Özellikle Çorum’da açığın fazla olması gözler o ile çevrildi. Hastanede neredeyse her kadrodan alım yapılacağı da konuşuluyor. Ebe, diyetisyen, ilk ve acil yardım teknikeri, hemşire, anestezi uzmanı, tıbbi sekreter, röntgen memuru, sağlık görevlisi, laboratuvar memuru, fizik tedavi uzmanı, eczane teknikeri, röntgen teknikeri alımı yapılacak kadrolar olarak belirlendi. Henüz yayınlanan kılavuz olmadığından şartların en olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak en kısa sürede şartlar ve başvurusürecininkonuşulması ve kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup alınacak kadroların ilgili bölümlerindenmezun vatandaşların başvuruları kabul edilecek. Diğer kadrolarda olduğu gibi her mezun kişi bu bölümlere başvuru yapamayacak. KPSS’de baraj şartından ziyade normal atamalaresnasındaistenen puan neyse o puan türünde puan alınması şart. Sınav ile alımların çakışmayacağı belirtildi. Bundan dolayı vatandaşın panik olmasını gerektirecek bir durum yok. İş yoğunluğu olan bölümün olası zorluklarını göğüsleyecek kişilerin başvuru yapması gerektiği ayrıca eklendi. Güvenlik soruşturmasıesnasında pürüz çıkartabilecek detayların olmaması gerekiyor. Kamusal haklardan yararlanabilen ve hiçbir şekilde disiplin cezası almayan kişilerin başvuruları değerlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP