1248 TL Destek Almak İsteyenler İçin Son Günler Başvurular Nasıl Yapılacak?

1248 TL Destek Almak İsteyenler İçin Son Günler Başvurular Nasıl Yapılacak?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler için devlet düğmeye bastı. Çocuk Esirgeme Kurumlarına ve bakım evlerine çocuklarını vermek istemeyen ailelerin çağrıları cevapsız kalmadı. 1248 TL destek vermeye hazırlanan devlet bu para ile ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor. Başvuruşların kimlerin yapacağı da belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
1248 TL Destek Almak İsteyenler İçin Son Günler Başvurular Nasıl Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklarından Ayrılmak İstemeyen Ailelere Destek

1248 TL devlet desteğinin ödenmesi için geri sayım başladı. Kira, fatura, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması planlanan bu destekle vatandaş rahat bir nefes aşacak. İlgili birimlerin psiko destek bürolarının da sürecin takipçisi olacağı açıklandı. Gelir seviyesi bu desteğin verilmesinde büyük bir kriter olacak. Gelir sıkıntısından dolayı .çocuklarının eğitiminde aksaklık olan ailelerle ise ayrıca görüşülecek. Bu sayede temel ihtiyaçlar karşılandığı gibi eğitime devamlılık da sağlanacak. Uygun görülmesi halinde ekiplerce tespit yapılacak. Tespitlerin sonucunda ise hem destek verilecek hem de çocukların eğitimlerine devam edilecek.

2016 yılından itibaren göçmenlere de verilmeye başlanan bu destek sayesinde birçok mülteci bulundukları yerlere uyum sağlayabildi. Aynı prosedürü işleten yetkililer mülteci, vatandaşları sıkı şekilde takip ederek destek vermeyi sürdürdü. Bu desteklere ek olarak okul öncesi eğitime de önem veren devlet 693 TL okul öncesi eğitime destek paketi hazırlayıp ödemeleri gerçekleştirecek. İlkokul düzeyi için bu ücretin 1040 TL olması planlanıyor. Ortaöğretim öğrencileri ise 1248 TL ödeme alacak. SED hizmetleri kapsamında olan bu destek paketlerine başvuru il müdürlüklerindegerçekleştirilecek. Kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, geliri belgeleyecek evraklar ve talep edildiği taktirde sağlık raporunun hazırlanması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP