DOLAR

32,3450

0.28%
EURO

35,1360

-0.02%
ALTIN(gr)

2.310,49

1,46%
BİST 100

%
131 Milyar TL Ödenek Ayrıldı Asgari Ücretliler Yaşadı

131 Milyar TL Ödenek Ayrıldı Asgari Ücretliler Yaşadı

Asgari ücret alan vatandaşlara yeni ödemeler yapılması planlanıyordu. Çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Başvuran her asgari ücretli 1752 TL ödeme alacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
131 Milyar TL Ödenek Ayrıldı Asgari Ücretliler Yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsizlik sigortası fonu günlerdir gündemden düşmüyordu. 131 milyar TL ödeneğe sahip olan bu fonun nasıl değerlendirileceği konuşulurken beklenen açıklama yetkililerden geldi. İşçilere kullanılacak olan bu fon için başvur şartları da açıklandı. Geçici süre işten çıkartılan işçiler maddi sıkıntıyla karşı karşıya. Pandemiye ilişkin belirsizlikler devam ederken işten çıkartılan vatandaşların ne zaman geri döneceği de merak konusu. İşe başlama konusunda karamsarlığa kapılan işçilere destek yine devletten geliyor. Gerekli durumlar için ayrılan işsizlik fonu sayesinde işçilere düzenli ödemeler gerçekleştirilecek. Ödemelerde işçilerin maaşlarına göre sınıflandırma da yapıldı. Buna göre 1 milyon işçiye 3 aylık süre ile ödeme için 7 milyar TL ödenek ayrılırken 5 milyon işçi için 34.9 milyar TL ödenek ayrıldı. Maaşlara göre sınıflandırmada diğer olasılıklar da hesaba katıldı.

İşe Yeni Başlayan Çalışanlar Hesaba Katıldı

Korona virüs sebebiyle sağlığı tehlikeye girecek olan vatandaşlar için de ödeme yapılması planlanıyor. Kronik rahatsızlığından dolayı evden dışarı çıkmaması gereken içiler durumu bildirdikleri taktirde 3 aylık maaş desteği onlara da sağlanacak. Başvuruların il müdürlüklerine yapılacağı belirtildi. Dileyen vatandaşlar ise E Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuruların takibi E Devlet üzerinden yapılacak. Banka hesaplarına yapılacak ödeme ile beraber maaş çeker gibi destek ödemesini alabileceksiniz. Geri ödemesiz olacak ödeme sayesinde oluşan maddi sıkıntı az da olsa toparlanabilecek. Prim gün sayısına bakılmayacak olan ödemelerde yeni işe başlayan işçinin de ödeme alması mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP