DOLAR

32,3785

0.16%
EURO

35,1844

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,26%
BİST 100

%
1451 Personel Alınacak Engelli Vatandaşlara Özel Kontenjan Açıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 1451 Personel Alınacak Engelli Vatandaşlara Özel Kontenjan Açıldı

1451 Personel Alınacak Engelli Vatandaşlara Özel Kontenjan Açıldı

Sigorta girişi olan vatandaşlar için yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Buna göre bakanlıkların kamu ilanları sayfasında güncellemeler yapılacak. 1452 personelin alınması bekleniyor. En az ilkokul mezunu olma şartı getirilirken engelli vatandaşlar da unutulmadı. İşçi alımlarında da olması beklenirken birçok vatandaşın yüzü bu alımlarda gülecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
1451 Personel Alınacak Engelli Vatandaşlara Özel Kontenjan Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok Vatandaşın Gözü İlanlarda

Art arda yayınlanması beklenen ilanlarda çok sayıda vatandaş iş sahibi olabilecek. Her kadro kendi alanı için şart oluşturmak da özgürken genel şartlar bağlayıcı olacak. İlkokul mezunu veya üst kademeli eğitim kurumlarından mezun olan vatandaşlar başvuruda bulunabilir. Açık eğitim programları ise çalışmaya dahil edilmedi. Farklı illerin kadrolara dahil edilmesi de planlanıyor. Böylelikle işgücüne katılacak vatandaşlarda da kısıtlamaya gidilmemiş olacak. Belediyelere ek olarak özel kurumlar, üniversiteler çok sayıda personel almak için çalışmaları hızlandırdı.

Engelli vatandaşlar da kadroda yerlerini alacak. Devlet kurumları, özel kurumlar fark etmeksizin alımlara engelli vatandaşlar da dahil edilecek. KPSS şartı arayan kurumlar için engelli vatandaşların E Kpss’ye girmeleri gerekecek. Genel şartlar ise kurumlar tarafından belirlendi. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Sonradan Türk vatandaşı olanlar da Türk olduklarından onların da başvurmalarında sorun yok. Vatandaşlık almış gibi kabul görenTurkuaz Kart gibi sistemler ise duruma göre konuşulacak bir detay. Ayrıca erkeklerde askerliğin yapılmış olması isteniyor. Muaf olma durumu da söz konusu olabilir. TCK md 53’te bulunan suçlardan yargılanma, kovuşturma, infaz gibi durumların söz konusu olmaması gerekiyor. Ayrıca kililer kamu haklarından yararlanma konusunda kısıtlı olmamalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP