150 Bin TL Faizsiz Kredi Desteği Geliyor

150 Bin TL Faizsiz Kredi Desteği Geliyor

Bu zorlu pandemi günlerinde ihtiyaçlar arttıkça kazanç ona paralel olarak düşüyor, hal böyle olunca vatandaş ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar içine giriyor. Bu dönemde en çok kredi desteği gerekiyor, bu desteklere bir yenisi Tarım İl Müdürlüğünden geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
150 Bin TL Faizsiz Kredi Desteği Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım İl Müdürlüğü kredi desteği kapsamında faizsiz 150 bin Tl kredi desteği vereceğini açıkladı. 84 ay vade imkanı ile sunulan kredi tarım il müdürlüğüne başvurarak alınabilir, 7 yıl vade ve 150 bin Tl kredi desteği için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte tüm detayları…

Tarım il müdürlüğü kapsamında hazırlanan kredi paketi Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var isimli proje kapsamında veriliyor. Küçükbaş hayvan işletmelerinin ve dişi hayvan varlığının asgari yüz başa ulaştırılması, sürdürülebilir ekonomik işletme kapasitesinin üretime kazandırılması ve kırmızı et üretiminin arttırılması için yerel üretime teşvik amaçlı veriliyor. Üreticiler tarafından beyan edilen barınak kapasitesi ve arazi varlığı dikkate alınarak ilçe projeleri değerlendirmeye alınıyor.

Projenin İçeriğinde Neler Var?

Projenin içeriğinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini destek var, bu işi yapan kişi sayısının arttırabilmesi için fırsat tanınıyor. 6-24 arasındaki hayvan sayısının da 100 adede tamamlanması ve 7 yıllık ödeme sürecinde dişi küçükbaş hayvan sayısının 100 başının altına düşmemesi adına vatandaşlara 150 bin Tl kredi desteği verilecek.

Bu sayede köyden şehre göçlerin de azalması, kırsal alanlardaki ticaretin de yaygınlaştırılması planlanıyor. Ancak başvurunun onaylanması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor, bunlardan bazıları projenin başlangıç tarihinden itibaren faal küçükbaş hayvancılığı yapmak, alacakları hayvan sayısının en az 100 olması…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP