DOLAR

32,3689

0.15%
EURO

34,9871

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,49

0,23%
BİST 100

%
1750 TL Almak İsteyen Vatandaşlar E Devlete Yığıldı Başvurular İçin Son Dakikalar
  • Finans 365
  • Finans
  • 1750 TL Almak İsteyen Vatandaşlar E Devlete Yığıldı Başvurular İçin Son Dakikalar

1750 TL Almak İsteyen Vatandaşlar E Devlete Yığıldı Başvurular İçin Son Dakikalar

Devlet zamlı devlet de3steği vereye devam ediyor. Zamlar hızlı şekelde ödemeler yansıtılıyor. Devlet desteklerinin çeşitleri kadar devlet desteklerine verilecek zamlar da vatandaşların markajında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
1750 TL Almak İsteyen Vatandaşlar E Devlete Yığıldı Başvurular İçin Son Dakikalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memurlar için yapılacak toplu sözleşme için devlet kanadı çok iddialı hazırlanıyor. Gerek sendikalar gerek devlet başta memur olmak üzere vatandaşların lehine karar almak için hazırlanıyor. Tüm bu gelişmelerin gölgesinde devlet yeni bir destek ödemesine daha hazırlanıyor. Yaşlıların ve engelli vatandaşların kapsayacak olan bu çalışma sayesinde herkes evinde kolaylıkla bakım alabilecek ve mağdur olan vatandaş olmayacak. Mağduriyetleri minimuma ineceği bu çalışma milyonlarca yaşlının ve engellinin yüreğine su serpiyor. Daha önceden 1700 TL olarak belirlene n bu ödem olası bir zam durumunda 1750 TL olarak şekillenecek. Başvurular ise en kısa zamanda başlayacak.

Yakın Akrabalar Markajda

Edinilen bilgiye göre verilecek ödem için belli şartlar bulunuyor. Devlet vatandaşını kime emanet edeceğini bilmiyor ve bunun sıkı takipçisi oluyor. Budan dolayı verilecek devlet desteği sadece kişilerin 1. Dereceden yakınlarını kapsıyor. Yaşlıların ve engellilerin bakımını 1. Derece zaruri olduğunda ise 2.dereceen yakınların üstlenmesi isteniyor. Bu bağlamda ödemeler iki kategoriye verilecek. Dışardan bakıcı tutmak özellikle pandemi koşullarında zor ve riskli oluyor. Gerekli riskleri ve şartları değerlendiren vatandaşlar yine yakın akrabalarına daha çok güveniyor. Devlet de bunu bildiğinden ödemeleri belli bir kesime yapacak. Yaşlılar için 65 yaş ve üzeri şartı mevcutken engelli vatandaşlar için bu sınır engel durumuna geldi. %40 oranının üstü bakım ödemesi almak için yeterli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP