1900 TL Ödemeyi Bir Yıl Boyunca Alabilirsiniz! Nasıl mı? İşte Yolu

1900 TL Ödemeyi Bir Yıl Boyunca Alabilirsiniz! Nasıl mı? İşte Yolu

Devlet, destek ödemeleri verirken baz aldığı noktaları değiştirmeye karar verdi. Burada değişen ekonominin de katkısı var. İşte detaylar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
1900 TL Ödemeyi Bir Yıl Boyunca Alabilirsiniz! Nasıl mı? İşte Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet vereceği her destek ödemesinde baz aldığı maksimum noktayı değiştirme kararını aldı. Budan göre 5 kişilik aileleri göz önünde bulunduracak olan devlet yeni dönemde 5 kişilik bir ailenin maksimum tüketim eşiğini dikte alacak. Yapılacak bu değişimi de ilk olarak annelere verilen doğum parasında göreceğiz. Anneleri pandemi süresince yalnız bırakmayan devlet vatandaşların refah içinde olmasını oldukça fazla önemsiyor. Pandeminin getirdiği her an virüs kapabilirim düşüncesi bir ayandan maddi kaygılar bir yanda anneyi ve bebeğini olumsuz etkilemesin diye devlet desteklerini artıramaya devam ediyor. Bu bağlamda doğum parası da 5 kişilik bir ailenin maksimum gideri üzerinden hesaplanarak annelere verilmiş olacak. PTT aracılığıyla verilecek ödemelere bir yenilik daha getirildi. Bu a göre evinde çıkamayacak gibi olan anneler talep edilmesi halinde ödemeyi, evlerinde alabilecek.

Ödeme Anneye Yönelik Olacak

Annelere verilmesi beklenen ödemelerde çocuk sayısı ve sırası çok önemli olacak. İlk çocuk için 300 TL ödeme alacak olan annelere ikinci çocuk için 400 TL ödeme verilecek. 3. Çocuktan sonrası için bu ödemeler 600 TL olarak ödenemeye devam edilecek. 5 çocuğu olan ailelere yıllık 2500 TL ödeme yapılacak ve bu çocuk 1 yaşına gelene kadar devam edecek. Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan her kadının başvuru yapma hakkı bulunuyor. Ödeme alacak olan annenin SGK’lı olması anneni SGK’lı değilse babanın SGK’lı olması ancak annenin çalışmaması dikkat edilecek en önemli noktalardan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP