DOLAR

32,5702

0.15%
EURO

34,8294

0.43%
ALTIN(gr)

2.418,02

-0,59%
BİST 100

%
2 Banka Anlaşmaya Vardı Herkes Şok Oldu

2 Banka Anlaşmaya Vardı Herkes Şok Oldu

Kamu bankaları vatandaşlara devlet destekli krediler vermeye devam ediyor. Yeni hamle o bankalardan geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
2 Banka Anlaşmaya Vardı Herkes Şok Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandeminin başından bu yana açıklamalar ard arda gelmeye devam ediyor. Özellikle krediler ve teşvik primleri bu açıklamanın üst sıralarında yer alıyor. Yapılan açıklamaya göre İş Bankası ve Ziraat Bankası vatandaşlar için devlet destekli krediler verecek. Verilecek kredilerin faiz oranları ise değişkenli olacak. Bu bağlamda seçilecek vade seçeneğine göre vatandaşlar kredi faiz oranlarını belirlemiş olacak. 48 aya kadar vade seçeneği sunan banka ilk 12 ya vade seçenekleri için faizsiz kredi verecek. Vatandaş 12 y vade ile sadece aldığını ödeyecek. Ancak 24 ay vadeyi seçen vatandaşlara %0.49 oranında faiz uygulanacakken 36 ay vade seçenekleri %0.71 ve 48 ay vade seçeneğine ise %0.92 oranında faiz uygulanacak. Merkez Bankını faizleri indirim çağrısından sonra hiçbir banka yüzde birin üzerine faiz işlemi uygulayamıyor.

Sanal Asistan İş Başında

Başvuru seçeneklerinin de değerIendiren yetkililer sosyal mesafeye çok önem verdiklerini belirtti. Bu bağlamda başvurusunu online yapabilen vatandaşlar başvuruyu online yapmalı. Bunun için de mobil bankacılık ve internet şubesi hep açık olacak ve hizmet verecek. Yeni yürürlüğe konan sanal asistan ise tıpkı banka danışanları gibi hizmet verecek. Müşteri hizmetlerinin her zaman açık olacağı ve mesai saatleri içinde her an hizmet vereceklerini belirten yetkililer sanal asistanı yetersiz kaldığı noktalarda müşteri hizmetleri sorunu devralacak. Ancak online olarak sistem yürütemeyen vatandaşlar ise bankalara gelerek yüz yüze iletişim başlatabilir. Başvuruların hemen ardından krediler hesaplara yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP