DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
2 Farklı Destekten Birisi Son Kez Verilecek Heyecan Dorukta
  • Finans 365
  • Finans
  • 2 Farklı Destekten Birisi Son Kez Verilecek Heyecan Dorukta

2 Farklı Destekten Birisi Son Kez Verilecek Heyecan Dorukta

Devlet bazı desteklerini dönemsel yapma kararı aldıktan sonra haberi alan vatandaşın tedirginliği arttı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
2 Farklı Destekten Birisi Son Kez Verilecek Heyecan Dorukta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet son kez 2 farklı desteği aynı anda verme kararı aldı. Verilecek olan gıda desteklerinin dağıtımı devam edecekken yakıt desteklerinde son ayalara girildi. Bahar aylarının kendisini iyice belli etmesiyle beraber devlet de gücünü farklı destek ödemelerine vermeyi planlıyor. Planlamalara göre yalıt desteği için hem dönemsel hem bölgesel çalışan devlet bahar ve yaz aylarında destek vermeyeceği gibi şimdi her desteği aynı şekilde her bölgeye dağıtmayacak. İlk olarak kışların sert geçtiği yerlere dağıtım yapacak olan devlet bu yörelere hem nakdi hem de doğrudan yakıt desteği sağlayarak kışların daha rahat geçmesini sağlayacak. Şayet kış etkini bölgede yitirmişse bile devlet bu dönem için son desteklerini yapacağından o yörelere karşılamayacak. Kışların ise yoğun olarak geçmediği bölgelere sadece nakdi destek sağlanacak kişi elindeki nakde göre yakıt alacak. Nakdi destek piyasadaki yakıt fiyatları baz alınarak hesaplanacak.

Yalnız Yaşayanlar Mağdur Edilmeyecek

Gıda destekleri ise 150 TL ile 1000 TL arasında değişecek ve üst sınır 5 kişilik aile üzerinden hesaplanacak. Her aileye verilecek olan gıda desteği yalnız yaşayan kişiler için de verilmiş olacak. Vatandaşların başvuru yapması için E Devlet ve kaymakamlıklar hazır olarak bekliyor. Tüm formlar ve diğer prosedürlü işlemler tamamlanmış durumda. İnternet hizmetini doğru düzgün alan vatandaşın kaymakamlığa gelmesi istenmiyor ancak yaş itibariyle veya diğer mücbir sebeplerden dolayı bilgisayar işlemini halledemeyen vatandaşın kaymakamlıklar işlerini halledecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP