DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
2 Yıl Boyunca Ödemeler Devletten Yapılacak! Ücretsiz Yapılacak ve Yaş Sınırları Da Belli Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • 2 Yıl Boyunca Ödemeler Devletten Yapılacak! Ücretsiz Yapılacak ve Yaş Sınırları Da Belli Oldu

2 Yıl Boyunca Ödemeler Devletten Yapılacak! Ücretsiz Yapılacak ve Yaş Sınırları Da Belli Oldu

Milyonlarca vatandaşın merak konuş olan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Üstelik değişiklikler de meydana geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
2 Yıl Boyunca Ödemeler Devletten Yapılacak! Ücretsiz Yapılacak ve Yaş Sınırları Da Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki yıl boyunca da ücretsiz olacak. Ödeme güçlüğü olmayan vatandaşlar için ödemeler devlet tarafından yapılırken, yaş şartlarının da sınırlarını doldurmuş olanların para ödemesini gerçekleştirecek.

GSS prim muafiyet gelmesi ile birlikte yeni mezun olacak gençlerin iş bulana kadar geçecek olan süreçlerde yeni hakları gelmekte. O haklardan biri de GSS olarak biliniyor. Değişiklikler ortaya çıkmadan önce lise veya üniversiteden mezun olacak olan vatandaşlar ebeveynleri üzerlerinden sağlık hizmetlerini alma haklarına sahip olmuyorlardı. Yeni gelen güncellemeler ile beraberinde tam 2 sene boyunca bu yapılacak ödemelerden muaf olacaklar. Lise yaş sınırı için ise 20 olarak belirlenen üniversite yaş sınırı için 25 olarak açıklanmıştır. Pandemi salgın süreci içerisinde eğitimler uzaktan olacak şekilde devam ediyor. Haziran ve temmuz ayları içinde öğrenciler mezun olacaklar. Yeni mezun olan gençlerin de bu zor olan günlerde iş bulana kadar bazı hakları gelmiş bulunuyor. Bunlardan biri de GSS üzerinde bulunuyor. 10 Şubat 2016 senesinde üniversiteden yeni mezun olanlar için 2 sene GSS muafiyetleri geldi. bu değişiklikler daha da meydana gelmeden önce lise ya da üniversitelerden mezun olanlar ebeveynleri üzerlerinden sağlık hizmetlerini alma haklarına sahip olmuyorlardı. Yeni gelen güncellemelerle birlikte tam 2 sene boyunca bu ödemelerden muaf bulunacaklar. Lise yaş sınırları 20 iken üniversite için de 25 yaş olarak açıklama geldi.

Yaş Sınırlarına Dikkat Edin!

Her ne kadar yeni mezun olanlar denilse de yine de yaş sınırınıza dikkat edin. Yeni gelen güncellemeler ile beraberinde tam 2 sene boyunca bu gereken ödemelerden muaf olacaklar. Lise için 20 olurken yaş sınırı üniversite için 25 olarak belirlendi. Bu yıl içinde mezun olacaklar için lise öğrencileri 19 yaşındaysa 20 yaşına kadar ücretsiz devam edecek. Yaş şartlarından dolayı da sadece 1 sene faydalanmış olacaklar. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet kayıtları MEB ve YÖK sistemi üzerinden alınır ve GSS tescil işlemlerini yerine getirir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP