20 Mayıs Kapalıçarşı Altın Fiyatları! Altın ve Dolarda Yaşanan Düşüşlerin Sebebi Ne?
  • Finans 365
  • Altın
  • 20 Mayıs Kapalıçarşı Altın Fiyatları! Altın ve Dolarda Yaşanan Düşüşlerin Sebebi Ne?

20 Mayıs Kapalıçarşı Altın Fiyatları! Altın ve Dolarda Yaşanan Düşüşlerin Sebebi Ne?

Altın ve dolar fiyatlarındaki oynaklıklar devam ediyor. Dün dolar fiyatlarının düşmesinin ardından altın fiyatları yükselişe geçmişti. Peki, bugünkü yaşanan düşüşlerin sebebi ne? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
20 Mayıs Kapalıçarşı Altın Fiyatları! Altın ve Dolarda Yaşanan Düşüşlerin Sebebi Ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın ve Dolar Bugün Nasıl Değerleniyor? Yaşanan Düşüşlerin Sebebi Ne? Altın ve dolar fiyatlarındaki oynaklıklar devam ediyor. Dün dolar fiyatlarının düşmesinin ardından altın fiyatları yükselişe geçmişti. Peki, bugünkü yaşanan düşüşlerin sebebi ne? Detaylar haberimizde.

Dolar Sert Düştü Altın Daha Sakin

Dün yaşanan sıcak gelişmelerin ardından gözler bugünkü verilere çevrildi. Bugün güne dolar ve altındaki sert düşüşlerle başladık. Dün dolarda yaşanan düşüşler sonrası vatandaş altına yönelmişti. Ancak bugün dolarla birlikte altında da düşüş söz konusu. Peki, düşüşlerin sebebi ne?

Düşüşlerin sebebini açıklayan nedenlerden biri korona virüs aşısı. ABD’den gelen aşı haberlerinin olumlu yönde olmasıyla birlikte altın ve dolar fiyatları düşüşe geçti.

Bir diğer neden ise swap haberleri. Gündemde dolaşan haberlere göre İngiltere ve Japondaya ile yapılacak olan swap anlaşmalarının görüşmeleri olumlu bir sonuca vardı, ülkeler arasında anlaşmalar sağlandı. İddia edilen bu haberlerden sonra dolar kuru düşmeye başladı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı swap anlaşması haberlerinin doğru olmadığını açıkladı.

Bu gelişmeler sonrası bugünün altın ve dolar fiyatları şöyle:

Gram Altın:

Alış : 379,52 Satış: 379,66

Çeyrek Altın:

Alış : 615,50 Satış: 627,10

Ons Altın:

Alış : 1.732,52 Satış: 1.733,09

Dolar:

Alış :6,8128 Satış: 6,8248

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP