2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde

2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde

SGK ve Bağkur emeklilerine intibak zammı müjdesi geliyor, 2000 yılı sonrası emekliyseniz 355 Tl zamdan yararlanabilirsiniz. Milyonların gözü uzun zamandır bu haberdeydi, yapılan toplantı sonrası maaş farkı ek ödemesi yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
2000 Yılı Sonrası Emekli Olanlara Müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aynı kadro emeklilerinde kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödeme olarak vatandaşa verilecek. Özellikle salgın hastalık dönemi göz önüne alınırsa bu durum milyonlarca emekli vatandaşın rahatlamasına yardımcı olacaktır. Gelen yeni düzenlemeler sonucunda en düşük maaş 1500 Tl olacak. Bu sayede uzun zamandır intibak talebinde bulunan SSK, Bağkur ve memur emeklileri rahata erecek. Özellikle bayram öncesi ödenen 1000 Tl’nin emeklileri yetersiz gelmesi bu düzenlemelere gidilmesine neden oldu.

İntibak Nedir?

Aynı kurumdan aynı prim ve gün miktarı ile farklı tarihlerde emekli olan vatandaşların eşit emeklilik maaşı olması durumuna denir. Normalde bu eşitlik sağlanmazken intibak yasası sayesinde eşitlik sağlanacak. 2000 yılı öncesi emekli olanlar bu haktan yararlanabilir. Yasanın çıkmasından sonra ek hizmet ödemeleriyle farklı zamlarda yapılabilecek.

Bu sayede farklı tarihlerde emekli olan vatandaşlar arasında yaşanan eşitsizlikler ortadan kalkacak. Geçim sıkıntısı giderilecek ve gelir eşitsizliği ortadan kalkacak, mağduriyet son bulacak. Milyonlarca vatandaş bu konuda taleplerini sıralıyordu, sonunda TBMM’ye yansıdı ve yasa yürürlüğe girdi. Görüşmeler neticesinde maaşlar artacak ve denge sağlanacak. İntibak yasasına göre zam oranları vatandaşın aldığı mevcut maaşa göre belirlenecek ve en yüksek zam 335 Tl olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP