Devletten yeni yardım alabilirsiniz! En düşük yardımı parası 12 bin 454 TL olarak belirlendi! Hemen bakın!

Devletten yeni yardım alabilirsiniz! En düşük yardımı parası 12 bin 454 TL olarak belirlendi! Hemen bakın!

ABONE OL
22 Ocak 2023 12:36
Devletten yeni yardım alabilirsiniz! En düşük yardımı parası 12 bin 454 TL olarak belirlendi! Hemen bakın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne ve bebeklerin yaşanan maddi sıkıntılardan en az şekilde etkilenmesinin yolarını arayan devlet en son çalışmasını da buna göre şekillendirdi. Birçok devlet kurumunun çalışması sonucu anne ve yeni doğan bebekler ile anne ve yeni doğan bebekler için ödemeler gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre bu destek ödemelerinin ardından farklı çalışmalarda da bulunulacak. Türk vatandaşlarının yararlanabildiği doğum yardımında devlet yeni anne olan vatandaşlara tek çocuk bağlamında 300 TL, ikinci çocuk amacıyla 400 TL, üçüncü çocuk bağlamında 600 TL ödeme yapıyor. Tek seferde geri ödemesiz şekilde gerçekleşen doğum yardımı çocuğun ihtiyaçlarının giderilebilmesi adına büyük ehemmiyet taşıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden ‘Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi’ doldurularak gönderildiği taktirde herkes doğum yardımından yararlanabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler doğrultusundan oluşturulan yardımın 2023 senesi amacıyla ayırdığı bütçe ise 12 bin 454 TL olarak belirlendi.

Anne Veya Baba Sigortalı Olmalıdır

SGK kapsamında çalışan, sigortalı olan annelere yapılacak bu ödemenin kapsamı genişletildi. Buna göre sigortalı olan erkeklerin çalışmayan eşi varsa bu ödemeden yararlanmak mümkün olacak. Sigortalı olan anneler için doğum esansında da sigortalı olma şartı getirildi. Aynı durum babalar için de söz konusu. Başvuru yapacak olan sigortalı anne ise doğrudan başvurması yeterli olacak. Baba başvuracaksa burada annenin başvuruda bulunmasına gerek yok. Anne ya da baba fark etmeksizin kim başvuru yapacaksa sigortalı olması ve şahsi olarak başvuruda bulunması yeterli olacak. Ayrıca bu ödemden yararlanmak için bebeğin canlı şekilde dünyaya gelmiş olması gerekiyor. Sigortalı olan anne ya da baba doğumdan önce 120 gün prim ödemesini de gerçekleştirmiş olmalıdır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP