DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
2020 DGS Tercih Tarihleri Açıklandı!

2020 DGS Tercih Tarihleri Açıklandı!

Ölçme Seçme ve Merkezi dikey geçiş sınavı tercih tarihlerini açıkladı, dikey geçiş sınavına giren adaylar bu haberi bekliyordu, işte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
2020 DGS Tercih Tarihleri Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki yıllık meslek yüksekokullarında öğrenim gören örgün ya da açıköğretim üniversite öğrencilerinin 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için girilmesi gereken bir sınavdır. 2020 yılı dikey geçiş sınavı tercih tarihleri açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafınca yapılan duyuruya göre adaylar tercih ücreti ödemesi yapmaları gerekir. 2 Yıllık programlardan 4 yıllık programa lisans bölümlerine geçiş yapabilmek için ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavına girilmesi gerekiyor.

Dikey Geçiş Sınavı Tercih Tarihi Açıklandı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Aygün sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu “Değerli DGS adaylarımız 2020 dgs dgs tercih işlemlerini yarın başlatacağız” ifadesinde bulundu. Başvurular 25 Eylül tarihinde başlayacak, son başvuru tarihi ise 2 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Başvurular nasıl yapılacak açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri sistemi üstünden ve ÖSYM AİS resmi mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden Açıklama Geldi!

Eğitim fakülteleri, mühendislik fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen edebiyat fakülteleri, mimarlık ve diğer alanlarda eğitim görmek isteyen adaylar açıklanacak olan tercih kılavuzuna göre tercih ücret ödemesi gerekmekte. Tercih ücreti ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM kredi kartı işlemleri menüsü kısmından ödemeler gerçekleştirilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP