2020 ÖTV İndirimi Geliyor! Araba Fiyatları Değişecek! İkinci El ve Sıfır Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat!
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • 2020 ÖTV İndirimi Geliyor! Araba Fiyatları Değişecek! İkinci El ve Sıfır Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat!

2020 ÖTV İndirimi Geliyor! Araba Fiyatları Değişecek! İkinci El ve Sıfır Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat!

Sıfır araçların fiyatları cep yakıyor. Araba almakta güçlük çeken vatandaşlar ÖTV indirimini bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ÖTV indirimine ilişkin çalışma başlatıldığını duyurmuştu. Peki, ÖTV indirimi ile ilgili son gelişmeler ne? İndirim ne zaman geliyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
2020 ÖTV İndirimi Geliyor! Araba Fiyatları Değişecek! İkinci El ve Sıfır Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır araçların fiyatları cep yakıyor. Buna binaen 2. el fiyatları da bir hayli yükselmiş durumda. Hatta bazı araba modellerinin 2. el fiyatları sıfır araç fiyatını geçebilecek kadar komik bir hal aldı durum. Araba almakta güçlük çeken vatandaşlar ÖTV indirimini bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ÖTV indirimine ilişkin çalışma başlatıldığını duyurmuştu. Peki, ÖTV indirimi ile ilgili son gelişmeler ne? İndirim ne zaman geliyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği soru ÖTV indiriminin ne zaman uygulanacağı. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanının yaptığı açıklamadan sonra 2020 model araç almak isteyen vatandaşlar umutlanmıştı. ÖTV indirimi konusundaki en önemli husus sıfır model araçların satışlarının düşmesi. Sıfır araçların satışları düşerse satışları hareketlendirmek adına teşvik edici kampanyalar veya indirimler uygulamaya sokuluyor. Dolayısıyla geçen yıla oranla bu dönemdeki otomobil satışları düşerse ÖTV indirimi kaçınılmaz olacak. Yani bunu kestirebilmek için geçen yılın ve bu yılın otomobil satışlarını karşılaştırmamız gerekiyor.

Peki, bu yıl için beklenen indirim ne zaman gelecek?

Bu yıl korona virüs salgını yüzünden piyasalar durgun. Araç satışları da buna bağlı olarak düşüş seyrinde. Bu süreçte vatandaşların beklentisi de ÖTV indirimi olacağı yönünde. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da konu ile ilgili, 2020 yılı için ÖTV indirimi kararı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu kararla birlikte otomobil piyasasının büyük ölçüde canlanması bekleniyor. Söz konusu kararın ise bu yıl ortalarında çıkması öngörülüyor. Konu ile ilgili ilk adım atıldı. Engelli vatandaşlar için karar çıktı. ÖTV indiriminde ilk adım engelli indirimiyle başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde belirtilen yüzde 22.8’lik artış nedeniyle vatandaşların 247.000 kadar alınmayan ÖTV, 303.200 TL yükseltildi. ÖTV ve KDV dahil 303.200 TL’ye kadar ÖTV alınmayacak.

İkinci el araç piyasasında yaşanan fiyat artışları gelecek olan ötv indirimi ile yerini düşüşe bırakacak. Şu an ikinci el araç piyasasında fiyatlar aşırı yüksek. Sıfır ve ikinci el araç almayı düşünenlerin ötv indirimini beklemeleri tavsiye ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP