DOLAR

32,5920

0.23%
EURO

34,8318

0.46%
ALTIN(gr)

2.417,05

-0,63%
BİST 100

%
2135 TL Ödeme Paketi Oluşturuldu Pakete Dair Yapılan Açıklama Ortalığı Karıştırdı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2135 TL Ödeme Paketi Oluşturuldu Pakete Dair Yapılan Açıklama Ortalığı Karıştırdı

2135 TL Ödeme Paketi Oluşturuldu Pakete Dair Yapılan Açıklama Ortalığı Karıştırdı

Vatandaşların hemen hemen hepsi devletin yapacağı ödemeleri merakla takip ediyor. Yapılan açıklamaya göre yeni bir ödeme paketi daha oluşturuldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
2135 TL Ödeme Paketi Oluşturuldu Pakete Dair Yapılan Açıklama Ortalığı Karıştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak oluşturulan ödeme paketi herkesi memnun etmedi. Yapılacak ödeme sadece 65 yaş üstü vatandaşları entrese eden bir ödeme olacak. İki farklı ödeme türünü içeren paket yaşlılara ulaştıktan sonra hiçbir yaşlı ben mağdur oldum diyemeyecek. Evinde bakımını muntazam şekilde almaya başlayacak olan yaşlılar aylık ödemeler sayesinde ihtiyaçlarını da karşılamış olacak. Verilmesi beklenen ilk ödeme evde bakım ödemesi olacak. 1460 TL olarak belirlenen evde bakım ödemesi için yaşlıların ya da yaşlıların vasileri başvuruda bulunabilir. Vasi yoksa yaşlıya kim bakacaksa onun başvuruda bulunması yeterli ve gereklidir. Yaşlıya bakacak kişi yaşlının maksimum 2. Dereceden yakını olmak zorunda.

Kişinin Kendisi Ya Da Vasisi Başvurabilir

Bir diğer ödeme ise yaşlılık aylığı olarak planlanıyor. İki farklı ödemenin başvuru formu birlikte sisteme girilmiş olacak. Yüz yüze başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise 2 farklı başvuru formu almış olacak. Daha önceden yaşlılık aylığı alan vatandaşlar aynı formu doldurmayacaklar. Evde bakım ödemesi almak istiyorlarsa ilgili formu doldurtabilirler. Yaşlılık aylığı ve evde bakım ödemesi almak isteyen vatandaşlar 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Aynı hane içinde iki yaşlı varsa ikisi ayrı ayrı başvuru yapabilir. Karı koca her ikisi de 65 yaş üstü ise bunlar da ayrı ayrı başvuruda bulunabilir. Emeklilik maaşları dahil devletten hiçbir şekilde ödeme alınmaması gerekiyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlar ya da vasileri başvuruda bulunabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP