DOLAR

32,5350

-0.02%
EURO

34,9784

0.35%
ALTIN(gr)

2.430,77

0,33%
BİST 100

%
25.3 Milyar Ödenek Ayrıldı İhtiyaç Sahiplerini Sevindirecek Gelişme
  • Finans 365
  • Finans
  • 25.3 Milyar Ödenek Ayrıldı İhtiyaç Sahiplerini Sevindirecek Gelişme

25.3 Milyar Ödenek Ayrıldı İhtiyaç Sahiplerini Sevindirecek Gelişme

Vatandaşın iş gücüne dahil olması ve halihazırdaki iş kollarının kepenkleri inmemesi ülke ekonomisi açısından çok önemli. Bundan dolayı devamlı devlet destek paketleri hazırlanıyor. Hazırlığında sona gelinen birçok destek paketi kamuoyuyla paylaşılmayı bekliyor. Yıl bitmeden açıklanması beklenen paketler için 25.3 milyar ödenek ayrıldığı belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
25.3 Milyar Ödenek Ayrıldı İhtiyaç Sahiplerini Sevindirecek Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prim Desteğine Ek Olarak Asgari Ücret Desteği

Var olan işletmelerin ayakta kalması ve işlerine devam etmesi amaçlanan pakette başka detaylar da mevcut. Son dönemde dikkat çeken işveren prim ödemeleri de paketin kapsamına dahil edildi. Prim desteğine ek olarak yapılacak desteklerin bir kısmı için ödeme kolaylığı da sağlanacak. Diğer bir kısım destek paketleri ise ödemesiz olarak işverene verilecek. Prim destekleri işveren doğrudan verilmeyecek olup SGK’ya aktarılacak. Hesaplamalara göre destek paketinde faydalanacak işveren ve çalışan sayısı 2 milyonun üzerinde.

İlk kez işe girecek olanlar da devlet desteklerine dahil edildi. Bu vatandaşların prim ödemeleri devlet tarafından sağlanmış olacak. İşverenin tek yükümlülüğü çalışanın maaşını ödemek olacak. İşbaşı teşvik ödemelerinin de yapılması bekleniyor. Ödemelerin 18 ila 25 yaş aralığını kapsayacağı ve olası maliyetlerin devlet tarafından karşılanacağının altı çizildi. Devlet desteklerinden faydalanacak vatandaşların çalışmaya devam edebilmeleri için prim desteğine ek olarak asgari ücret desteği de sağlanacak. Geçmiş dönemlerde de uygulanan bu yöntem sonucunda olumlu dönütler veren işverenlere prim desteği yeniden sağlanmış olacak. Bir diğer destek ise ödemeler noktasında oluşturulacak. Buna göre esnafa verilen kredi desteklerinde vadeler 4 yıldan 5 yıla çıkıyor. Faiz oranlarında da ciddi düşüşler sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP