DOLAR

32,5947

0.34%
EURO

34,7946

0.12%
ALTIN(gr)

2.506,48

0,90%
BİST 100

%
27 Yaşın Altındaki Çiftler İçin Şahane Bir Çalışma Yürürlüğe Kondu
  • Finans 365
  • Finans
  • 27 Yaşın Altındaki Çiftler İçin Şahane Bir Çalışma Yürürlüğe Kondu

27 Yaşın Altındaki Çiftler İçin Şahane Bir Çalışma Yürürlüğe Kondu

Evlenecek olan vatandaşların evini düzme işi devlete kaldı. Hem ev sahibi yapacak olan devlet hem de çeyiz düzecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
27 Yaşın Altındaki Çiftler İçin Şahane Bir Çalışma Yürürlüğe Kondu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşı 27’nin altında olan çiftler ile hiç evi olmayan vatandaşların katılabileceği destek programı için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre özellikle pandemiyle beraber birçok nikah tarihi askıya alındı. Maddi açıdan bir evi geçindireceğine inanmayan vatandaşların bu hamlesi devlet yetkilerini oldukça etkiledi. Evi olamayan vatandaşların şikayetleri ise cabası. Tüm bunları yan yana koyan devlet yeni evlenecek çiftler için çeyiz ve ev desteği verirken daha önceden ev sahibi olamayan vatandaşlara sadece ev desteği verecek. Bu çalışma için ayrılan ödenek hay esnek bırakıldı. Daha ilerisini de düşünen devlet tüm vatandaşlara hibe desteği vermek istiyor. Bir çifte toplamda 34 bin TL verilecekken sadece ev için hibe desteği alacak olan vatandaşlara 22 bin TL verilecek.

Başvurular Başlayacak

Devlet en büyük sürprizini ise sona sakladı. Buna göre bankada konut veya çeyiz için birikim yapan vatandaşlara daha fazla destek olunacak. Vatandaşın abasını bu yönde taktirde eden devlet bu çabayı ödülsüz bırakmayacak. Tabak birikim yapma süresi, 36 ay olarak belirlendi. 36 ay ila 49 ay arası, 50 ila 59 ay arası ve 60 ay üzeri birikim yapan vatandaşlara kademeli olarak zamlı destek sağlanacak. Daha önceden birikim yapma imkanı bulamayan çiftler için ham ödeme 34 bin TL olacak. Çiftlerin yaş sınırına ek olarak Türk vatandaşı olması ve evliliğin sahte olmaması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP