3 Destek Bir Arada Verilecek Vatandaşlar Bayram Ediyor

3 Destek Bir Arada Verilecek Vatandaşlar Bayram Ediyor

Pandemi koşullarının devam etmesiyle beraber gözler devlet desteklerinin devam edip etmeyeceğini belirten açıklamalarda. Devlet ise vatandaşın yanında olarak yeni bir devlet desteğinin duyurusunu yaptı. Temel ödemelerden olan kira, doğal gaz, su faturalının büyük kısmı devlet tarafın dan karşılanacak. Pandemi süresince yardımcı olunacak diğer konular hakkında da açıklamalar yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
3 Destek Bir Arada Verilecek Vatandaşlar Bayram Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe desteklerinin devam etmesiyle beraber rahat bir nefes alan esnaf iş yerlerini kapatmadan hayata devam ediyor. Kira ödemelerinin kapsamı genişletilerek esnafa ve ihtiyacı olan diğer vatandaşlara da ödeme sağlanacağıbelirtildi. Maddi anlamda hangi vatandaşın nerede sorunu varsa o konuda ödeme gerçekleştiren devlet şimdi de faturaları üsteleniyor. İlk olarak esnafa sunulacak bu desteğin kapsamının genişleyip genişlemeyeceği konusunda bir şey söylenmedi. Global anlamda görüşmelere de devam edildiği belirtildi.

Her Kalem İçin Hibe Desteği Sağlanıyor

Esnafın iş yerlerini kapatmasını istemeyen devlet bu bağlamda destek ödemelerinin hem periyodunu hem miktarını arttırdı. Başvurular doğrultusunda esnafın tüm faturalarını kapsayacak ve belli bir tutarda olacak hibe desteklerinin yapılacağı belirtildi. Esnaftan geri dönüş alınacağı da belirtildi. Yapılan geri dönüşler ile desteklerin arttırılıp azaltılacağı ya da verilipverilmeyeceğibelirlenmiş olacak. Fatura ve kiralar için verilecek hibe desteği için şartlar ve başvuru tarihi ise netlik kazanmadı. Açıklamaya göre yeni yıla girmeden hem detayların hm de başvuruların açıklanması bekleniyor. Tüm bunlara ek olarak düşük faizden yararlanma hakkının da genişletileceği vefaizlerin düşürüleceği de eklendi. Tam destek sağlanarak esnafın kepenk kapatması önlenirken istihdam açısından da süreklilik olmasına da dikkat edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP