3 Farklı Destek Ödemesinde Sona Yaklaşıldı Ödemeden Herkes Yaralanacak

3 Farklı Destek Ödemesinde Sona Yaklaşıldı Ödemeden Herkes Yaralanacak

Devlet beklene 3 ödeme paketi için nihayet açıklama yaptı. Milyonlarca kişinin beklediği haberden olumlu sonuçlar çıktı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
3 Farklı Destek Ödemesinde Sona Yaklaşıldı Ödemeden Herkes Yaralanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre muhtaç er ve erbaşların aileleri için destek ödemesine ek olarak annelere süt parası ve tüberküloz hastaları için ödeme yapılması da söz konusu olacak. Toplumun her kesimine hitap eden ödemeler sayesinde bu ödemelerin girmediği hane kalmayacak. Devlet pandemi dolayısıyla vatandaşlara destek olmaya devam ederken ödemelerin periyotları konusunda da sağlam saha çalışmaları yapıyor. Buna göre sadece muhtaç er ve erbaş aileleri için yapılacak ödemenin 2 ayda bir geçekleşeceği açıklandı. Her bir ödeme için şartlar bulunuyor ve bu şartlar ilgili sitelerde açıklanmış durumda. Buna göre muhtaç er ve erbaş ödemelerine yararlanılması için asker olan kişinin kazandığı ücrete ve ailenin başına düşen kişi başı gelire bakılacak. Başvuruyu adı geçen er ya da erbaş yapacak.

SGK Aracılığında Verilecek Ödemeler Mevcut

Bir diğer ödeme ise annelere verilecek süt parası. Bu ödemden yararlanılması için annenin muhakkak sigortalı olarak çalışması gerekiyor. Babanınsigortalı olması annenin çalışmaması durumu kurtarmıyor. Bunun sebebi ödemenin anneye yapılarak olması ve ödemenin SGK tarafında kişiye teslim edil evcek olması. 202 TL olacak olan ödeme 1 yıl süreyle anneye verilmiş olacak. Başvuruyu annenin bizatihi, kendisi yapmalıdır Bu bağlamda ödemeyi de anne alacak. Kronik hastalık kategorisine alınan tüberküloz için devlet ödeme yapmaya karar verdi. Tüberkülozukademelerde ayıran devlet her kademe için bir ödeme planı oluşturdu. Buna göre her kademede de ilaç ve tedavi parası farkı ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP