DOLAR

32,3727

0.16%
EURO

34,9643

-0.32%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
30 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği İçin Vatandaşlar Sıraya Girdi
  • Finans 365
  • Finans
  • 30 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği İçin Vatandaşlar Sıraya Girdi

30 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği İçin Vatandaşlar Sıraya Girdi

Kirada oturanlar hiç evi olmayanlar bu haber size. Devlet 30 bin TL hibe desteği verecek. Evde olmak ev sahibi olmak vatandaşların kanayan yarası halini aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
30 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği İçin Vatandaşlar Sıraya Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların neredeyse çoğunluğu yetkililere bu onuda şikâyet bulunuyor. Pandemi dolayısıyla evlere kapandığımız bu dönemde ev sahibi olmanın önemi oldukça anlaşıldı. Sadece ev sahibi olmak yetmiyor buna ek olarak evim içinde eşya olması da gerekiyor. Edinilen bilgiye göre devlet 3 kademede devlet desteği sunacak. Buna göre 27 yaşından küçük yeni evlenecek olan çiftler, evi olmayanlar ve kirada oturanlar için devlet destek imkanı sağlayacak. Verilecek bu destek ile milyonlarca vatandaş ev sahibi olabilecek. 30 bin TL hibe desteği verecek olan devlet verdiği bu hibe desteğini vatandaşlardan geri almayacak. Yeni evlenecek olan çiftler için bu 30 bin TL sadece ev hibesi olamayacak. Bunun içinde çeyiz destek ödemesi de yer almış olacak.

Birikim Yapanlara Destek Var

Sadece kızlara verilen çeyiz desteği için haricen başvuru yapmak gerekmeyecek. Evraklarda yeni evlenecek olması ve ona dair işaretlerin olması yeterli olacak. Aynı şekilde evi olamayan ve kirada oturan vatandaşların da mecbur formda sadece sorulan cevap vermesi verilecek hibe desteğinin niteliğini belirtecek. Daha önce belli bankalarda birikim yapan vatandaşlar için devlet belli yüzdeliklerde katılım da verecek. Verilecek olan bu katkılar yalnızca konut ve çeyiz birikim yapanları ilgilendiriyor. 36 aydan başlaması gereken brikimler için 36 40 ay 40- 50 ay ve 50 ay üzeri olarak belirleme yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP