DOLAR

32,5152

-0.1%
EURO

34,8076

-0.19%
ALTIN(gr)

2.430,23

0,02%
BİST 100

%
30 Bin TL İhtiyaç Kredisindeki Bir Ayrıntı Herkesi Şaşırttı Kimler Yararlanabiliyor?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 30 Bin TL İhtiyaç Kredisindeki Bir Ayrıntı Herkesi Şaşırttı Kimler Yararlanabiliyor?

30 Bin TL İhtiyaç Kredisindeki Bir Ayrıntı Herkesi Şaşırttı Kimler Yararlanabiliyor?

Pandemiyle beraber vatandaşlar ihtiyaç kredisine deyim yerindeyse saldırıyor. Halk Bank da vatandaşa 30 bin TL kredi vereceğini açıkladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
30 Bin TL İhtiyaç Kredisindeki Bir Ayrıntı Herkesi Şaşırttı Kimler Yararlanabiliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Verilen kredilerin birçoğu kira, konut ve taşıt kredileri gibi klasik krediler olarak sınıflandırılıyor. Halk Bank yeni çalışmasıyla alışılmışın dışında bir performans sergiliyor. 30 bin TL ihtiyaç kredisi verecek olan banka kredi kapsamını ise belirledi. Buna göre mobilya, küçük ev aletleri, çeyiz, tekstil gibi eşyalar için kredi vermeyi planlıyor. Evinin içinde eşya olmayan vatandaşlar ya da yeteri kadar eşyası olmayan vatandaşlar için bu durum eşsiz bir fırsat olarak nitelendiriliyor.Faiz oranlarında ise şaşırtıcı gelişmeler mevcut. %0.55 oranında faiz uygulayacak olan banka yüksek kredi faiz oranını bir süre daha tercih etmeyecek. Genel eğilim kredi faiz oranlarını artırmaya yönelik olsa da Halk Bank bu girişime sıcak bakmıyor.

Anlaşmalı Firmalar Daha Karlı Olacak

Herkesi memnun eden gelişme ise 6 ay geri ödemenin olmaması. Esnek vade koşullarına ek olarak 6 ay ödeme alınmayacak olması binlerce vatandaşı kredi almaya yönlendirdi. 60 aya varan vade seçenekleri sunan banka dileyen vatandaşlar için daha az taksitlendirme yapabilecek. Borcunu erken bitirmek isteyen vatandaşa banka engel olmayacak. Faiz oranları için yapılan bir diğer açıklama ise anlaşmalı firmalar yönünden oldu. Banka verilecek kredinin kullanılması için birçok firma ile anlaşmayı planlıyor. Beyaz eşyadan mobilyaya kadar skalası geniş olacak firmalardan alışveriş yapılacağı taahhüt edilirse faiz %0.55 olacak. Ancak başka firmalardan alışveriş yapacak olan vatandaşlar için faiz oranı %0.82 olarak belirlenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP