DOLAR

32,5721

0.27%
EURO

34,7934

-0.03%
ALTIN(gr)

2.488,09

0,16%
BİST 100

%
4 Büyük Banka Duyuruyu Yaptı Vatandaş Bankalara Hücum Etti

4 Büyük Banka Duyuruyu Yaptı Vatandaş Bankalara Hücum Etti

Kredi kartı borcu olmayan vatandaş neredeyse yok gibi. Özellikle pandemiyle beraber binerce insan nakit ihtiyacını kredilerle sağladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
4 Büyük Banka Duyuruyu Yaptı Vatandaş Bankalara Hücum Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sebeple biriken borçlar vatandaşın belinde neredeyse kambur. Bu yük daha da arttığında diğer bankalardan kredi alınmasını da engellemeye başlıyor. İş bulamayan vatandaşlar bankalardan kredi de alamayınca daha da büyük bir çıkmaza giriyor. Devlet bankalarla anlaşma yaparak bu durumun üstesinden gelmeye çalışıyor. Şimdilik 4 büyük bankayla anlaşmaya varan devlet skalayı gittikçe geliştirmeyi planlıyor. Yapılan bir diğer açıklaya göre vatandaş borcunu yapılandırmak için kredi alırken nerede borcu çoksa o bankaya yönelmelidir. Diğer türlü bankalar istenen miktarda krediyi vatandaşa vermeyebilir. Bir diğer alternatif ise vatandaşın tüm borçlarını bir çatı altında toplaması olarak açıklandı. Bu sayede kredi alınırken ne kadar alınması gerektiği de akıllarda şekillenecek.

Bankalar Eş Zamanlı Olacak Şekilde Hareket Edecek

Anlaşmaya varılan bankalar ise, İş Bankası, Halk bankası, Ziraat Bankası ve Akbank olarak açıklandı. İlerleyen günlerde bankalar endi sitelerinde ilgili konuya ilişkin kredi kampanyasını da duyuracaklarını belirtti. Duyurudan sonra hızlı şekilde başvuruların alınması bekleniyor. Dört banka da başvuruları ortak yollarla almayı planlıyor. Bu dört bankaya da mobil yollarla ulaşım mümkün olacak. Dileyen internet bankacılığını kullanabileceği gibi dileyen vatandaşlar mobil uygulama ile işlem yapabilecek. Diğer bir yol ise ALO Kredi Destek Hattı olarak açıklandı. Mesai saatleri içinde arayan vatandaşların tamamına bilgilendirme yapılacağı gibi kredi başvuru işlemleri de gerçekleştirilecek. Bir diğer seçenek ise bankaların şubelerine giderek hizmet almak olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP