4/D Kapsamında ki Çalışanlara ve Taşeronlara Ek Ödeme Gündemde!

4/D Kapsamında ki Çalışanlara ve Taşeronlara Ek Ödeme Gündemde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sevindiren haberi verdi! Bilim kurulu toplantısının hemen ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, sağlıkçılara en yüksekten yapılan ek ödemelerin 3 ay daha uzatıldığının müjdesini verdi. Sevindirici haberin arkasından, akıllarda hastanede çalışan şoför, temizlik personeli gibi çalışanlarda “ödeme alacak mı?” sorusu oluştu. 4/D ve taşeronlar ek ödeme alabilecek mi? İşte Detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
4/D Kapsamında ki Çalışanlara ve Taşeronlara Ek Ödeme Gündemde!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Açıkladı

“Daha önce ki toplantılarımızda da sağlık çalışanlarımızla ilgili çalışma olduğunu söylemiştim. Özellikle korona virüslü hastalarla yakından ilgilenen poliklinik, servis veya yoğun bakım çalışanlarına ek ödemenin 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık bir sürede ödeneceğini söylemek istiyorum. Korona virüslü hastalarla çok uğraşmayan sağlık çalışanlarımızla ilgili de ayrıca bir düzenleme yapılarak ek ödeme planlanıyor.”

Taşeron İşçilere Ek Ödeme Gelecek Mi?

2020 yılı içerisinde ilk kez, hastanede kadrolu olarak çalışan taşeron işçilerinin ekonomik ve sosyal hakları için bir görüşme gerçekleşti. Aynı hastanede sağlık personeli ile birlikte çalışan taşeron işçiler ek ödeme alamayacak gibi görünüyor. Sağlık personellerine en yüksekten yapılacak olan ek ödemelerden hastanede sağlık çalışanı olarak hizmet veren taşeronlar yararlanamayacak.

Taşeronlar Ne Talep Ediyor?

4/D kapsamında çalışmaya devam eden taşeronların bu dönem en çok ihtiyacı olan şey maaşlarında yapılacak olan ufak bir düzenleme. 4/D kapsamında ki taşeron sağlık çalışanları, eylül ayında ki eğitim yardım ödemesi ve benzeri ödemelerin en düşük oranlardan değil de yüksekten hesaplanmasını talep ediyor.

Kamu İşçileri ve 4/D Kapsamında Çalışanlar Ek Ödemeden Yararlanabilecek mi?

Bu ödemeler sadece korona virüslü hastalarla yakın temas içerisinde bulunan sağlık personellerine yapılacak olup, 4/D kapsamında ki sağlık çalışanlarına ve kamu işçilerine ek ödeme yapılmayacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP