DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
4 Farklı Ödeme Yapılacak Herkesin Hazırlıklı Olması İstendi
  • Finans 365
  • Finans
  • 4 Farklı Ödeme Yapılacak Herkesin Hazırlıklı Olması İstendi

4 Farklı Ödeme Yapılacak Herkesin Hazırlıklı Olması İstendi

Daha önceden başvuru ekranlarının azizliğine uğrayan vatandaşlara çağrı yapıldı. Herkesin teyakkuzda olması istendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
4 Farklı Ödeme Yapılacak Herkesin Hazırlıklı Olması İstendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların devlet destek başvuruları için hazırlıklı olması isteniyor. Daha önceden yapılan başvuruların sonuçsuz kalması veya sistemin çökmesi sonucu başvuru yapamayan vatandaşların tekrardan uyarılmadığı açıklandı. Bundan dolayı başta E Devlet olmak üzere ilgili kurumların sitelerinin günaşırı şekilde takip edilmesinin gerekli olduğu belirtildi. Bu açıklamanın ardından devlet 4 farklı destek ödemesinin de müjdesini verdi. Öğrencilerden ev hanımlarına engellilerden yaşlılara kadar herkes ödeme alabilecek. Verilmesi planlana ilk ödeme öğrencilere yönelik olacak. Öğrencilere SED destekleri başlığı altında destek verecek devlet, lisans öğrencilerine de unutmadı. En büyük paye onların olacak. Ana sınıfı öğrencilerinde lisans öğrencilerine kadar verilecek destek ödemesinde, anasınıfı öğrencileri 500 TL ödeme alacak.

Ev Hanımlarının Emekleri Değerleniyor

İlkokul öğrencileri için bu tutar 600 TL olurken ortaöğretim öğrencileri için bu tutar 750 TL olarak açıklandı. Lisans öğrencilerinin ise 811 TL ödeme alacakları tam olarak kesinleşti. Yararlanmak isteyen öğrencilerin kaymakamlıklar ya da E3 Devlet aracılığıyla başvuru yapması gerekiyor. Bir diğer ödem ise ev hanımlarına yönelik olacak. Buna göre 1995 yılından bu yana evli olan ev hanımlarına devlet aylık ödeme yapacak. Ev hanımlarına yönelik bir emeklilik hizmeti olarak düşünülen paketle beraber ev hanımlarının çabası maddi olarak da değer kazanış olacak. Bir emeklini faydalandığı tüm haklardan da yaralanacaklar. Yapılacak diğer ödeme ise muhtaç er ya da erbaşlar için olacak. Ailelere yönelik olacak bu çalışmaya asker çocukları da eklenmiş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP