4. Faz Başvuruları Başladı mı? Yeni 1000 TL Maddi Yardımları Kimler Alacak?

4. Faz Başvuruları Başladı mı? Yeni 1000 TL Maddi Yardımları Kimler Alacak?

4. Faz dan sonra 5. faz bile gelebilir. Korona virüsü ile ekonomik anlamda mücadele için Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 2 milyon 111 bin haneye ilk 1000'er liralar dağıtılmıştı. 2.3 milyon haneye de 2. faz yardımlarda dağıtıldı. 3. faz da dağıtıldı, dağıtılıyor. 6.5 milyon kişiye 1000 tl nakit yardımı yapılmış oldu. Şimdi tüm bu 3 fazdan yararlanamamış olanlar 4. faz olacak mı diye soruyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
4. Faz Başvuruları Başladı mı? Yeni 1000 TL Maddi Yardımları Kimler Alacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan ihtyaç sahiplerini sevindiren açıklamayı yaptı. 4.4 milyon haneye maddi yardımlar yapıldı, yapılıyor. 3. faz geliyor. 3. Faz ile birlikte destek verilen hane sayısı 6.5 milyonu buldu.

3. Faz ödemeleri yapılıyor. İlk 3 fazdan yararlanamayanlar 4. fazın gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. İşte bakanın son açıklaması ve detaylar.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk;

Form sonunda değerlendirme yapıyoruz. 6 milyon üzerinde başvuru aldık. Belli kategorilerin değerlendirmeye alınmayacağını belirttik. Faz 1 ve faz 2’ye başvuranlar, kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneği alanlar ve memur olanlar diye belirtmiştik. 6 milyon başvurunun yüzde 60’ı değerlendirme dışı kaldı bu şekilde.

Vakıflarımız başvuruları değerlendiriyor. SGK açısından, kriterler açısından baktığımızda hanelerimiz değerlendiriyor. Ödemelere başladık. 600 bin haneye faz 3’te yardım yaptık. Ödemeler yapılırken başvurular da devam ediyor. Mayıs 5’te 2.5 milyon kişiye ödeme yaptık.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olanların pazartesi, “2” olanların salı, “4” olanların çarşamba, “6” olanların perşembe ve “8” olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

4. Faz Yardım Başvuruları Başlayacak mı? Ne Zaman?

Henüz 4. faz ile ilgili yapılmış resmi bir açıklama yok. Dolayısı ile tarihte bilinmiyor. Ama kulislerde yardım edilecek insan sayısının 10 milyona çıkarılabileceği söyleniyor. Fazlarda yardım yapılan kişi sayılarına bakacak olursak 5. faz bile gelebilir gibi görünüyor.

FAZ 3 BÖYLE DUYURULMUŞTU

İŞTE BAKANIN AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1.000’er TL nakdi destek ödemelerinin bugün başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, ilk desteğin, düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Bakan Selçuk; “Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2.3 milyon haneye faz 2 kapsamında 1.000 TL nakdi yardım yapıyoruz.” diye konuştu.

İlk destekte olduğu gibi, bu hanelerin halihazırda Sosyal Yardımlar sisteminde kayıtlı olduğundan herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını vurgulayan Selçuk; “1.000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da yine bir önceki yardımda olduğu gibi, bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim ediliyor.” dedi.

3. Faz Ödemeleri İçin Başvuru Alınacak

3. faz 1000’er TL ödemeleri için başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk: “Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil; hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, 3. faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: ailevecalisma.gov.tr

Vatandaşa yapılan desteklerin devam edeceği bildiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP