DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
4500 TL Maaş ile Çalışacak Personel Alımında Beklenen Karar Çıktı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4500 TL Maaş ile Çalışacak Personel Alımında Beklenen Karar Çıktı

4500 TL Maaş ile Çalışacak Personel Alımında Beklenen Karar Çıktı

Gelen bilgiler doğrultusunda belediyeler 4500 TL maaş ile personel alımına olumlu yanıt verdi. Başvuru süreci ile bilgilerin en kısa sürede paylaşılması bekleniyor. Gözler en çok zabıta alımı ilanlarında olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
4500 TL Maaş ile Çalışacak Personel Alımında Beklenen Karar Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazılı Sınav Ardından Sözlü Mülakat Yapılacak

Zabıta alımı için aranan şartlar KPSS ve sözlü mülakatın başarı ile verilmesi olarak belirlendi. KPSS’de yeterli puan alan adayları sözlü mülakat maratonu bekliyor. Sözlü mülakat sonucu olumlu olan vatandaşlara zabıta olma yolu açılacak. Belediyede memur olmak için zabıta olmak gerekmiyor. Sözleşmeli personel olmak istediğiniz taktirde onun da başvurusu belediye tarafından kabul edilmektedir. Başvurular özellikle pandeminin de etkisiyle online olarak da yürütülebilir. Online olarak yapmak istemiyorsanız yüz yüze başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında işi yapacak kişinin kendisi başvuruda bulunmalıdır.

İstihdam paketi içinde kadın ve erkek olmak üzere toplam 15 kişilik zabıta alımı planı var. KPSS’den 60 puan ve üzeri almanız gerekiyor. Sınavdan sonra ilan edilecek olan mülakat tarihi ve yeri ile bu süreç kapanacak. Gelen bilgilere göre 3 belediyeden 105 kişilik kadro ilanı yapıldı. Detayları tam açıklanmayan bu kadroların hangi alandan kaç kişi alacağı da belirlenmedi. Sadece zabıta memuru değil itfaiye eri alımları da aynı kurallara tabiidir. Her iki memurluk türüne de ister lisans ister önlisans mezunu olun katılım sağlayabilirsiniz. Başvuru şartlarının da belirlendiği zabıtalık ve itfaiye erleri için boy sınırlaması getirilmiştir. Kadınlar 160 ve üzeri erkeklerde 167 ve üzeri boy aranmaktadır. Disiplin cezalarına da dikkat edilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP