DOLAR

32,4457

0.09%
EURO

34,4652

-0.1%
ALTIN(gr)

2.480,00

-0,11%
BİST 100

%
5 Aydır Yatırımcısının Yüzünü Güldüren Gram Altın Yüzde Kaç Arttı?
  • Finans 365
  • Finans
  • 5 Aydır Yatırımcısının Yüzünü Güldüren Gram Altın Yüzde Kaç Arttı?

5 Aydır Yatırımcısının Yüzünü Güldüren Gram Altın Yüzde Kaç Arttı?

Altın beş aydır yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Peki Gram altın yüzde kaç arttı? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
5 Aydır Yatırımcısının Yüzünü Güldüren Gram Altın Yüzde Kaç Arttı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın yatırımcısına tam 5 aydır kazandırmaya devam ediyor. Özellikle gram altın, değer kazançlarını üst üste 5’inci aya doğru yükseltirken bu dönemde yatırımcısına yüzde 20,2’lik bir getiri sağladı. Piyasa uzmanları, gram altının artışının devam edeceğini açıkladı. İşte ayrıntılar…

Gram Altın Yatırımcısını Güldürüyor

Altın çeşitleri içerisinde özellikle gram altın dolar/TL kurundan bulmuş olduğu destekle beraber Nisan ayı içerisinde pozitif bir seyir izledi. Geçen ayın ilk gününe 230 TL’den başlamış olan gram altın yükseliş eğilimini devam ettirerek 2019’un en yüksek seviyesi olan 247 TL gördükten sonra Nisan ayını yüzde 6,6 prim ile beraber 246,1 TL’den tamamladı.

Gram altın, bu performansı ile değer kazançlarını beşinci aya yükseltirken bu dönemde yatırımcısına yüzde 20,2 getiri sağlamış oldu.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan, son zamanda ons altındaki zayıf duruşa yönelik, dolar kurunun değer kazanmasının gram altın tutarının yukarı trendini korumasına neden olduğunu söyledi.

Aynı zaman da Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan şunları açıkladı. “Gram altında takip ettiğimiz 245-247 lira direncini bu çerçevede önemli görmekle birlikte piyasa buraları bir süre dinlenme alanı olarak görecektir.

Buna karşın gram altının 245 TL’nin üzerine yerleşmesi durumunda yukarı hareketin 265 TL direncine doğru devamını bekleyebiliriz. Olası bir geri çekilmede ise 240,5 ve 235 TL ana destekler olarak öne çıkmakta” dedi.

Dolar Kuru İle Altın Yarışıyor!

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, yapmış olduğu açıklamda gelecek aylarda da gram altındaki değerlenmenin devam edebileceğini açıkladı.

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, dolar kurunun 5,90 lira üzerindeki istikrarı ve Türkiye’ye yönelik risk algısının sürmesinin, gram altının geri çekilmesini sınırladığını söyleyerek “Diğer yandan, ons altının 1.270 dolar çevresinde zayıf bir görünüm içerisinde işlem görmesi aslında gram altın fiyatının 245 TL’nin altına doğru hareketine neden oldu. Ancak bundan sonraki süreçte dolar kurunun hareketi önemli olacaktır. Özellikle dolar kurunda 5.70 lira seviyesine doğru bir hareket görülmediği sürece gram altında da 240 lira seviyesinin üzerindeki seyrin korunmasını bekleyebilirim” diyerek vurguladı.

En güncel döviz kuru ve altın fiyatları için ekonomi haberlerinden anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı yükleyiniz…

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP