DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
5 Farklı Kalemde 99 Milyon TL Ödenekle Ödemeler Yapılacak Başvurular için Son Günler
  • Finans 365
  • Gündem
  • 5 Farklı Kalemde 99 Milyon TL Ödenekle Ödemeler Yapılacak Başvurular için Son Günler

5 Farklı Kalemde 99 Milyon TL Ödenekle Ödemeler Yapılacak Başvurular için Son Günler

Devlet, destek ödemelerinde vitesi artırdı. Yapılan açıklamaya göre 99 milyon TL ödenek ayıran devlet 5 başlık altında ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
5 Farklı Kalemde 99 Milyon TL Ödenekle Ödemeler Yapılacak Başvurular için Son Günler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre muhtaç er ve erbaş aileleri için ödeme yapılacakken kapsam genişletildi. Muhtaç durumda olan asker çocukları, öksüz ve yetim çocuklar için ödemeler, eşi vefat eden kadınlar, kronik hastalar için ödemeler kapsama dahil edilen başlıklardan oldu. Son düzenlemelerle beraber toplamda 5 başlıkta ödeme verilmesi için 99 milyon TL ödenek de ayrılmış durumda. Başvuruların E Devlette açılmasının ardından kişiler online şekilde başvuru oluşturabilecek. Her ödemenin E Devlette farklı bir sayfası olacağından site içi arama kısmında ilgili devlet destek ödemesini aratmanız gerekebilir. İlgili sayfayı bulduktan sonra sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde girmeniz gerekiyor.

Kronik Hastalar Artık Üzülmeyecek

Bilgilerini yanlış ya da eksik şekilde giren vatandaşların başvuruları inceleme olmaksızın reddedilecek. Bundan dolayı yazılan her bilgiye dikkat edilmesi gerekiyor. Yapılması planlanan ödemelerin meblağları da belirlendi. Muhtaç er ya da erbaşların ailelerine iki ayda bir ödeme yapılması kaydıyla 550 TL ödenecek buna ek olarak asker çocukları içinse yine iki ayda bir 200 TL ödenmesi gündemde. Eşi vefat eden dul kadınlar belirlenen sürede başvuru yaptıkları taktirde iki ayda bir 600 TL ödeme alacak. Öksüz ya da yetim kalan ve maddi olarak yetersiz olan çocuklar için aylık 100 TL ödeme yapılması planlanıyor. Kronik hastalar için daha önce yapılmayan ödeme şimdi yapılmış olacak. Kronik hastalar 1384 TL ödeme yapılması gündemde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP