DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
50 Bin TL Verilecek İmzalar Atıldı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 50 Bin TL Verilecek İmzalar Atıldı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

50 Bin TL Verilecek İmzalar Atıldı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

İhtiyaç sahibi ailelerin sayısı gün geçtikçe artarken devlet vatandaşın yanında durarak yeni kredi kampanyalarına imza atıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
50 Bin TL Verilecek İmzalar Atıldı Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre maddi ihtiyacı olan aileleri için devlet yeni bir kredi kampanyası hazırlığında. Temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanan vatandaş maddi açıdan zor günlerden geçiyor. Ailenin içinde birde 18 yaşından küçük çocuk varsa bu zorluk katlanarak büyüyor. Devlet vatandaşın yanında durarak bu çocuklar için 50 bin TL’ye varan krediler vermeye hazırlanıyor. Ailenin sağlamlaşması ve aile birliğinin korunması gibi temalara çok önem veren devlet krediler sayesinde çocukları ailelerinden ayırmamış olacak. Aileler temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarında çocuklarını esirgeme kurumlarına ya da bakım evlerine vermeyi düşünüyor. Bu şekildebir tutumun son derece sakıncalı olduğunun farkında olan devlet temel ihtiyaçlar için ayrı destek ödemesi yaparken çocuklu evler için ayrıca kredi vermeye hazırlanıyor.

Çocuklar Ailelerinden Ayrılmayacak

Kredi için başvuruda bulunacak olan vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli husus evdeki çocukların 18 yaşından küçük olmasıdır. Evde 1 tane bile 18 yaşından küçük çocuk varsa vatandaş kredi için başvuruda bulunabilir. Buna ek olarak eve giren gelir asgari ücretin altında olmalıdır. Bunlar haricinde istenecek evrakları da ilgili makamlara teslim eden vatandaşlar başvuruların onaylanması bekleyecek. Daha önceden farklı sebeplerden dolayı devletten ödeme alınması kredi alınmasına engel olmayacak. Ayrıca annenin ve babanın mavi kartlı olması da kredi alımına engel değil. Krediden yararlanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma kuralı hala değişmedi. Ancak bu kurala mavi kartlı olma kısmı da eklendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP