DOLAR

32,3315

0.24%
EURO

35,0829

-0.15%
ALTIN(gr)

2.295,90

0,82%
BİST 100

%
5000 TL Eşya Yardımı İçin Çalışmalarda Sona Gelindi Kimler Faydalanabilecek?
  • Finans 365
  • Finans
  • 5000 TL Eşya Yardımı İçin Çalışmalarda Sona Gelindi Kimler Faydalanabilecek?

5000 TL Eşya Yardımı İçin Çalışmalarda Sona Gelindi Kimler Faydalanabilecek?

Eşya yardımı vatandaşların gündemine bomba gibi düştü. 5 bin TL’ye kadar yapılması planlanan yardım için gelir şartı aranırken ayrıca barınılan yerin de yardıma uygun olması gerekiyor. Başvurular için tam bir açıklama yapılmazken kimleri kapsadığı konusunda bilgilendirme yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
5000 TL Eşya Yardımı İçin Çalışmalarda Sona Gelindi Kimler Faydalanabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş 3 Hamlede Desteği Alabilecek

Devlet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile zor durumda olan vatandaşa destek sağlamaya devam ediyor. Başvurunun hızlı şekilde yapılıp sonuçlandırılmasının ardından 5 bin TL kişinin hesabına yatacak. İhtiyaç sahibi olması ve barınılan yerin şartları sağlaması neticesinde verilecek bu destekle vatandaşın yüzü gülecek. Belli alanlarda ya da genel olarak verilen desteklerle kişiler pandeminin oluşturduğu zorlu atmosferi az da olsa yenmeye çalışıyor. Barınma yardımları kapasitesinde olan bu yardımlarla kişiler sağlıksız mekanlardan sıyrılacak. Ödemelerin 3 şekilde gerçekleşmesi planlanıyor.

Ev eşyası desteği ile kişiler yaşadıkları alanda eksik olan eşyaları alabilecek. Diğer destek ise yaşanılan hanenin bakım ve onarımı üzerine olacak. Son destek paketi ise prefabrik ya da betonarme binaların yapımı için yapılmış olacak. Sağlığı olumsuz etkileyecek yerlerde yaşayan vatandaşlara bu yardımların ulaştırılması bekleniyor. Duruma göre yardım çeşitlerinden biri uygulanabilir. Desteği talep eden vatandaşın genel durumu desteği almak için önemli olacak. Bunlar sıkı takipten geçtikten sonra gelir durumunda da sıkı bir araştırma yapılacak. Bilgilerin uyumu ve doğruluğu kesinleştikten sonra 5 bin TL’lik destek ödemesi gerçekleşecek. Gelir oranının ise asgari ücretin üçte birinden az olması bekleniyor. Kişi başına düşen maddi gelir de önemli bir kıstas olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP