DOLAR

32,3801

0.18%
EURO

35,0381

-0.15%
ALTIN(gr)

2.325,08

0,26%
BİST 100

%
52 Günlük Ücret İçin Beklenen Açıklama Yapıldı

52 Günlük Ücret İçin Beklenen Açıklama Yapıldı

Yakın tarihte taşeron işçilerin yüzünü güldürecek bir paket hazırlığına girişildi. Yapılan açıklamaya göre tediye ödemelerinin 4. Kısmı için çalışmalar hızlandırıldı. Net tarih için bir açıklama gelmezken sürecin uzamayacağı gelen bilgiler arasında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
52 Günlük Ücret İçin Beklenen Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa süre önce yapılan 3. Faz tediye ödemeleri işçinin elini bir miktar hafifletmişti. Yapılan çalışmalara göre hız kesmeden 4. Faz ödemelerdegeçilecek. Açıklamalara göre özellikle pandemiden dolayı yaşanan ekonomik sıkışıklık bu şekilde rahatlatılacak. Ayrıca sahada ihtiyaç halini alan iş yoğunluğuna da yeni bir hareket kazandırılacak. Para akışı konusunda bu tediye ödemeleri büyük önem arz ediyor. Hem ülke ekonomisi hem işçinin maddi durumu açısından tediye ödemeleri şart. Yapılan açıklamada bu sebeplerdendolayı ödenmelerin çok bekletilmeyeceğini ve en yakın tarihte ödemelerin yapılacağı belirtildi,. 52 günlük çalışmanın ise ücreti hesaplanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre 52 günlük ücret 3646 TL olarak belirlendi. Ücretinbelirlenmesi ile herkes rahat bir nefes aldı. Enflasyon verilerin de göz önüne alındığı oran hesaplamaları açıklanırken altı çizilen bir detay oldu.

Ödemeler Aralık Ayı Bitmeden Gerçekleştirilebilir

Düzenleme ile beraber bu ödemeler kamu çalışanları ve memurları da kapsayacak. Kanun kapsamında bu düzenlemeden yararlanacak değer meslek grupları ise, kamun iktisadi teşekküleri, özel bütçe ayrılan personel, özeli idarede çalışan personel, şeklindeayarlandı. 2020 Aralık ayı bitmeden ödemelerin yapılması planlanıyor. Ancakpandemi sürecinden dolayı çalışmalar yavaşlamış durumda. Bu durum işçilerin canını sıksa da özellikle TİS işin peşini bırakmıyor. Ayrıca devlet de işçilerinin yanında olacak şekilde tavır takınıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP