DOLAR

32,5540

0.01%
EURO

34,8664

-0.05%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
6 Farklı Kalemde Ödeme Yapılacak Bir Kişi Toplam 2135 TL Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • 6 Farklı Kalemde Ödeme Yapılacak Bir Kişi Toplam 2135 TL Alacak

6 Farklı Kalemde Ödeme Yapılacak Bir Kişi Toplam 2135 TL Alacak

Devlet vatandaşlara destek olma konusunda son dönemlerde hayli bonkör. Yapılan açıklamaya göre 6 farklı ödeme planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
6 Farklı Kalemde Ödeme Yapılacak Bir Kişi Toplam 2135 TL Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar devletten destek almak için ellerindengelen tüm çabayı gösterip tüm evrakları bir yerde toplamaya çalışıyor. Başvuru zamanı evrak telaşı olmasın diye çok uğraşan vatandaşların beklediği habersonunda geldi. Devlet 6 farklı ödemenin startını verdi. Uzun zamandır çalışmaları devam eden ödemelerin büyük çoğunluğu kadınları, yaşlıları ve engellileri kapsıyor. Devlet, toplumun her kesimiyle alakadar olmaya devam ederken dezavantajlı grupları gözetmeyi ihmal etmiyor. Kadınlar dezavantajlı olmasa da çalışan kadınların ve çalışmayankadınlarında erdi birbiriyle yarışır. Devlet tüm senaryolara bir ödeme planı oluşturarak pandeminin 2. Halkasının getirdiğimaddi sıkıntıları hafifletmeye çalışıyor. Ödemelerintamamı aylık yapılacak ve 1 semeyi kapsayacak. 1 senenin sonunda kimisi tekrar başvuru isteyecek kimisi ise kendiliğinden yenilecek.

SGK İşleri Çözecek

Yapılacak ilk ödeme yaşlılık aylığı olarak belirlendi. Bu ödemenin zamlı verilmesi söz konusu. Memurlar için konuşulan toplu görüşmelerin sonucuna göre vatandaşların destek ödemeleri zamlı şekilde ödenecek. Yaşlılık aylığından yararlanmak isteyen kişilerin 65 yaş ve üstü olması gerekirken emekli maaşı almaması gerekiyor. Bir diğer ödem ise süt parası olarakkayıtlara geçti. 1 sene devam edecek olan süt parası ödemeleri çalışan annelere yönelik bir ödeme. Buna göre anneler 202 TL ödem almak istiyorlarsa SGK’ya başvuruda bulunacak. Bir diğer ödeme ise kronik hastalığı olan vatandaşlara yapılacak. 1472 TL olacak olan ödemeler için vatandaşların doktor raporu alması şart.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP