DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
6 Yıl Erken Emekli Olma Fırsatı!

6 Yıl Erken Emekli Olma Fırsatı!

Herhangi bir borçlanma yapmadan, 6 bin lira ödeyerek emekli olma fırsatı. Henüz aktif hale getirilmemesine rağmen erken emekli olmak tüm çalışanların hayali. İşte bu yüzden uzmanlar nasıl emekli olurum sorusunun cevaplarını bulmaya çalışıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
6 Yıl Erken Emekli Olma Fırsatı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun yıllar çalıştığı halde kanunlarda oluşturulan değişiklikler ile emeklilikleri ilgilendiren çalışmalar hızla devam ediyor. Emekli olması uzayan çalışanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik formüller peş peşe açıklanıyor. İşte bazı avantajlar ile emekli olmanın yolları.

Kadın çalışanlar üç çocuğa kadar doğum borçlanması yaparak gün kazanabiliyor. Ayrıca doğum borçlanması staj döneminin emeklilikten sayılmadığı durumlarda, kadınlara avantaj sağlayarak daha fazla gün kazanılmasını sağlıyor.

Doğum borçlanması için SGK kaydının doğumdan önceki dönemde yapılmış olması gerekiyor. Çocukların sağ olması diğer bir gereklilik. Her çocuk için 2 yıllık gün sayısı kazanılır. Üç çocuk için toplam 6 yıllık bir erken emeklilik gündeme gelir.

Erkekler ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik hayallerine kavuşuyor. Bugün askerlik borçlanması isteyen kişiler genelde 18 ay görev yapmışlardır. Bu sürenin tamamını borçlanma durumunda erkeklerde 1-2 yıllık erken emeklilik durumu söz konusu olur.

Sigorta başlangıç tarihleri 9 Eylül 1999 ve öncesi olan sigortalılar 3600 gün ve 15 yıl hizmet süresi ile ve yaş şartı yerine gelmiş ise, emeklilik işlemlerini başlatabiliyor. Bu şekilde emekli olmak için kadınlarda 54 yaş, erkeklerde ise 55 yaş şartı aranmaktadır. Prim günü dolmamışsa kadınlarda 58, erkeklerde 59 yaş şartına bakılmaktadır.

Emeklilik sistemimiz çalışılmayan dönemler için toplu para ödemesini kabul etmediği için, bu süreler ancak çalışarak prim ödeme yoluyla tamamlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP