DOLAR

32,5375

-0.03%
EURO

34,8263

-0.13%
ALTIN(gr)

2.435,10

0,22%
BİST 100

%
8 Ayrı Ödeme Paketi Oluşturuldu Vatandaş Hangisine Başvuracağını Şaşırdı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 8 Ayrı Ödeme Paketi Oluşturuldu Vatandaş Hangisine Başvuracağını Şaşırdı

8 Ayrı Ödeme Paketi Oluşturuldu Vatandaş Hangisine Başvuracağını Şaşırdı

Pandemiyle beraber vatandaşlara destek paketleri kapsamında ödemeler yapılıyor. Edinilen bilgiye göre 8 ayrı ödeme paketine onay verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
8 Ayrı Ödeme Paketi Oluşturuldu Vatandaş Hangisine Başvuracağını Şaşırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuruların en kısa zamanda başlaması planlanırken başvuru süresinin uzatılması da ön görülüyor. Ödemelerden herkesin yararlanmasını isteyen devlet vatandaşlarını sıkıntı altına sokmak istemiyor. Ödeme paketleri içinde en dikkat çekici olan ise çeyiz ödemeleri oldu. Evlenmek isteyen 20 ila 27 yaş arası vatandaşlarınbaşvurması bekleniyor. Çeyiz ödemesi için özellikle aranan bir şart yok. Başvuruyu erkek ya da kadın yapabilir. Ayrıca haneye giren gelirin miktarı da önemli olacak. Maddi imkansızlıkla boğuşan vatandaşlara yönelik bir ödeme olacağından herkesin başvuru yapması elbette istenmiyor. 8 tane ödeme paketiyle beraber vatandaşa toplam 1460 TL ödeme yapılması mümkün. Başvuru durumuna göre başka ödeme tipleri de devreye konabilir.

Vekaletsiz Yapılan Başvurular İşleme Alınacak

244 TL alt limit olarak belirlenirken 1500 TL ödeme üst limiti olarak belirlendi. Özellikle yetim kalan çocukların da öncelikli olduğu ödeme paketlerinde çocuklar ve öğrenciler önem arz ediyor. Yetim maaşlarına ek olarak evde bakım hizmetleri için de ödeme yapılması planlanıyor. Yaşlı ve engellileri kapsayan ödeme planı sayesinde kişilere hem evlerinde titiz bir bakım uygulanacak hem de maaş ödemesi yapılacak. Maaş almak isteyen yaşlı ve engellilerin normalde de maaş almamaları gerekiyor. Emekli maaşları başta olmak üzere engelli kişilerin üzerlerine kalan maaşların olmaması isteniyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında şahsi şekilde form doldurmaları gerekiyor. Vekaleten işlem kabul edilmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP