DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Açıklamalar Herkesi Şaşırttı Yaşlılar Ödeme Alacak Mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Açıklamalar Herkesi Şaşırttı Yaşlılar Ödeme Alacak Mı?

Açıklamalar Herkesi Şaşırttı Yaşlılar Ödeme Alacak Mı?

Vatandaşlar için yapılan destek ödemelerinin hem kapsamı hem sayısı baya artmış durumda. Yapılan açıklamalara göre yaşlılar için 2 farklı destek ödemesi söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Açıklamalar Herkesi Şaşırttı Yaşlılar Ödeme Alacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiden dolayı işinden olan, yarı maaş alanların sayısı oldukça arttı. İşi olan ya da evden çıkabilen vatandaşların şanslı oldukları bir gerçek. Ancak ihtiyarlar aynı derece şanslı değil. 65 yaş ve üzerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olması canlar çok sıkıyor. İş hakları da olmayan ve emekli de olmayan vatandaşlar maddi sıkıntılar yaşıyor. Vatandaşların bu sıkıntılarına çözüm arayan devlet bu sıkıntıları çözmek için 2 farklı destek ödemesi çıkardı. Buna göre yaşlılık maaşı ve evde bakım desteği olmak üzere toplamda 3 bin TL’yi bulan destek ödemeleri yapılacak. Her iki destek ödemesi için istenen şey kişilerin 65 yaş ve üzeri olması. Ayrıca emeklilik maaşı da dahil hiçbir şekilde maaş alınmaması.

Tüm Şartlar Aynen Geçerli Olacak

Bu şatları sağlayan vatandaşların devletten ödeme alma olasılığı artmış olacak. Buna ek olarak yaşlılık aylığı ve evde bakım hizmetleri zamlı olarak vatandaşlara verilecek. Geçtiğimiz dönemlerde memurlar için yapılan toplu görüşmelerde belirlenen zam oranı destek ödemelerine de yansıtıldı. Bunun sonucunda 2400 TL evde bakım ödemelerinin tutarı olurken 650 TL ise yaşlılık aylığının tutarı oldu. Aynı hane içinde 2 yaşlı varsa ikisi de aynı anda hem evde bakım hem de yaşlılık aylığı için başvuruda bulunabilir. Bunun için bir kısıtlama söz konusu değil. Yaşlılık aylığının normal diğer ödemelerdeki karşılığı muhtaç aylığı olduğundan orada geçerli olan her kural burada da geçerlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP