DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Acil Nakit İhtiyacı Olan Başvurulara Akın Etti Anlık 15 Bin TL Dağıtıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Acil Nakit İhtiyacı Olan Başvurulara Akın Etti Anlık 15 Bin TL Dağıtıldı

Acil Nakit İhtiyacı Olan Başvurulara Akın Etti Anlık 15 Bin TL Dağıtıldı

E Devlet üzerinden başvuru yapan her vatandaşa devlet 1500 TL’den 15 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılmasına karar verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Acil Nakit İhtiyacı Olan Başvurulara Akın Etti Anlık 15 Bin TL Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşa her koşulda yardım elini uzatan devlet yeni bir destek ödemesinin daha duyurusunu yaptı. Her vatandaşa ödeme yapacak olan devlet belli şartlar da oluşturdu. Şartları sağlayan vatandaşların vakit kaybetmeden başvuru yapılması istendi. 1500, 2500 ve 15 bin TL limitler koyan devlet her seçeneği oluşturmuş durumda. Başvuruların onaylanmasının hemen ardından paraların hesaba yatırılması bekleniyor. Korona virüsten sonra yüksek limitli ödemelerin sayısını artıran devlet özellikle iş yerlerini kapatan vatandaşlara dikkat ediyor. Devlet ekonomisi açısından da önemli olan bu hususta esnafa ve iş kollarında çalışan vatandaşa yardımcı oluyor. Talebe göre aile bazlı ödemelerin olacağı da belirtildi.

Birçok Ödeme Tek Pakette Birleşecek

2.1 milyon ailenin de bu ödemelerden yararlanabileceği vurgulanırken duruma göre sayısının artacağı da konuşuluyor. Pandemiden önce bu kadar destek ödemesi yapılan ailenin bu kadar çok olmadığı belirtilirken şu an kontenjanların esnek tutulduğu kaydedildi. 4.4 milyon TL sadece aileler için ayrılmış durumda. Ayrıca çeşitli fonların da kullanılacağı dile getiriliyor. Tüm bu çalışmalara ek olarak başka kalemlerde de ödemeler gerçekleştirilecek. Asgari ücreti vatandaşlara yapılması planlanan ödeme için toplamda 7 milyar TL ödenek ayrılmış durumda. Başvuruların açılmasıyla beraber binlerce asgari ücretlinin hesabına para aktarılacak. Emekli olan vatandaşlar içinse hem kredi alabilmeleri hem de prim gün borçlarınıödemeleri için para desteği çalışmalarınındevam ettiği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP