DOLAR

32,3828

0.11%
EURO

35,0674

-0.2%
ALTIN(gr)

2.317,40

1,77%
BİST 100

%
Agresif Takip Devrede Bitcoine Derin Kıskaç Geliyor

Agresif Takip Devrede Bitcoine Derin Kıskaç Geliyor

ABD Adalet Bakanlığı bitcoin ve diğer kripto paralar için şok bir teklifte bulundu. Siteler incelenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Agresif Takip Devrede Bitcoine Derin Kıskaç Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların ülkeye giriş yapmasıyla beraber ülkelerin birçoğu da kırmızı alarma geçti. Alarm veren ülkeleri başında ise ABD geliyor. Ülkede kişisel bazda birçok kişi bitcoin ve başka kripto paraları kullanırken şirketlerin de vatandaşlardan kalır yanı yok. Durum böyle olunca yetkililer kırmızı alarmı çok güçlü şekilde verdi. Geçtiğimiz günlerde Meclise gelen kripto paralar yönelik yasa tasarısı hala tartışılmaya devam ederken iler sadece bununla sınırlı kalmadı. Adalet Bakanlığı da eş zamanlı teyakkuza geçti. Amaç kripto pazar sistemini de klasik yatırım araçlarıyla aynı hukuki düzleme getirebilmek. Masada birçok seçenek mevcut. Bu seçeneklerden bir tanesi de yasal gerekliliklerin çoğaltılması. Yasal gereklilikler çoğaltıldıkça kişilerin güvenliği de sağlanacak ayrıca dolandırıcılık için bu işlere giren kurumların önüne de geçilmiş olacak.

Fidye Yazılımı Tarihe Gömülecek

Fidye yazılım son zamanda ABD’nin ve diğer ülkelerin gündeminde. Zararlı bir yazılım olan bu yazlım ile kişiler çok kolay bir şekilde dolandırılabiliyor. Bu dolandırılma tek seferlik olmuyor kişilerin bilgilerini ele geçiren sistem daha sonra peyderpey ödeme talep edebiliyor. ABD’de de keşfedilen bu düzenin diğer ülkelerde de olabileceği fikri oldukça yaygın. Durum böyle olunca geniş çaplı bir önlem paketi şart olmuşa benziyor. Ülkelerin el ele vererek bu durumu bertaraf etmesi çok kolay olacak. Avrupa ülkelerinin bu duruma erken şekilde kanalize olması bekleniyor çünkü kripto para sistemi en erken Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP