DOLAR

32,5936

0.36%
EURO

34,8693

0.37%
ALTIN(gr)

2.502,24

0,73%
BİST 100

%
Aile Bakanı Duyurdu! Engelli ve Yaşlı Maaşlarının Ödemeleri Başladı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile Bakanı Duyurdu! Engelli ve Yaşlı Maaşlarının Ödemeleri Başladı!

Aile Bakanı Duyurdu! Engelli ve Yaşlı Maaşlarının Ödemeleri Başladı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vatandaşlara duyurdu! Bakan Selçuk milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yaşlı ve engelli maaşlarına dair açıklamayı yaptı. Maaş ödemelerine dair yaptığı açıklamalarda ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında da önemli bilgiler verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Aile Bakanı Duyurdu! Engelli ve Yaşlı Maaşlarının Ödemeleri Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli ve Yaşlı Maaş Ödemeleri Başladı!

Aile Bakanı Zehra Selçuk bir süredir merak konusu olan Eylül ayı engelli ve yaşlı maaşlarının ödemesi hakkında açıklamayı yaptı. Eylül ayı engelli ve yaşlı maaş ödemelerine gün içerisinde başlanacağını dile getirdi. Açıklamalarına bu ödemenin diğer seçeneklerden yaklaşık bir buçuk milyon daha fazla kişiye ulaşacağına ve bu anlamda yapılacak olan ödemenin 990 milyon değerlerine çıktığını da ekledi.

Engelli ve Yaşlı Maaşı Nedir?

Evde Bakım Maaşı adı altında, yüzde 40-69 engeli bulunanlar ile yüzde 70 ve üzeri engeli bulunanlara devlet bir miktar maaş ödemesi yapıyor. Yaşlılık maaşı veya 65 yaş maaşı ise düzenli gelir sahibi olmayan, çalışamayan ve sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaşını doldurmuş ve üstünde olan kişilere veriliyor. Bu maaşların amacı yaşlı ve engelli vatandaşları korumak ve onlara sahip çıkmaktır.

Yaşlılık ve Engelli Maaşı Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Engelli veya 65 yaş maaşı alacak olan vatandaşlar için bakanlığın, bu zor zamanlarda Dünya salgınla mücadele ederken yaşlıları ve engellileri tehlikeye atmamak adına ürettiği çözümlerden biride, maaşların vatandaşın ayağına kadar gidecek olmasıdır. Bu sayede vatandaşlar PTT şubesine gitmeye gerek kalmadan ve evden çıkmadan maaşlarına kavuşabilecekler. Bunun için yapılması gereken tek şey PTT şubeleri ile iletişime geçmek olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP