Aile Bakanlığı 15 Bin TL Ana Para Ödemeli Kredi Veriyor!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Aile Bakanlığı 15 Bin TL Ana Para Ödemeli Kredi Veriyor!

Aile Bakanlığı 15 Bin TL Ana Para Ödemeli Kredi Veriyor!

Aile, çalışma ve sosyal hizmet bakanlığı iş kurabilecek olanlara 15bin TL yardım desteği yapmaktadır. Başvuru şartlarının sağlandığı bu ödeme için yazılı olarak başvuru yapmak gerekmektedir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Aile Bakanlığı 15 Bin TL Ana Para Ödemeli Kredi Veriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal destekleme vakıflarının programlarının dâhilinde olan bu yardımlar en fazla 15bin lira destek sağlamaktadır. İsteğe bağlı olarak vatandaşlar 12 ay ödemesiz kalan tutarı ise 48 ay vade imkânı ile ödeyebilme hakkına sahiptir.

Pandemi dönemin de vatandaşların en çok araştırmada bulundukları alanda iş ilanlarıdır. Bu dönemde işten çıkarılan ve iş bulmak isteyen veya kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara bazı yardımlar yapılmaktadır.

Aile Bakanlığının Bilinmeyen İş Kurma Desteği

Aile, çalışma ve sosyal hizmet bakanlığı, her ilçede bulunan sosyal destek vakıfları olarak ihtiyacı olan vatandaşlara destek sağlamaktadır. Yalnızca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için değil çeşitli alanlarda ilgilenen vatandaşlara da verilmektedir. Bu destek paketlerinden en önemlisi de iş kurma yardım paketidir.

Müracaatlar Nasıl Yapılır?

Sosyal destek vakıflarından gerekli dosyaları oluşturmanız gerekmektedir. Müracaatlar kendi ilçenizde bulunan sosyal destek vakıflarından yürütülecektir. Müracaatlar gerekli incelemelerin ardından yeterli görülmesi şartı durumunda ödemelere başlanacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

  • 18 yaşını tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • İş kurma danışmanlığı eğitimini tamamlamış olanlar.
  • İŞGEB altında bir yıl için de işletme açmış olmak.
  • KOSGEB kuruluşunun üniversitelerde yapmış olduğu girişimci programlarına katılmış olmak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP