Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Doğum Yardımı Ödemeleri Başlıyor’

Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Doğum Yardımı Ödemeleri Başlıyor’

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı çocuk ile annelere yardımcı olmaya gayret ve devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Doğum Yardımı Ödemeleri Başlıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı anne ile dünyaya yeni gelen bebeklerin ihtiyaçların da yardımcı olmak adına doğum desteği ödemesi temin ediyor. Belirtilmiş olan destek çerçevesinde Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk doğum destek ödemelerinin gününü belirtti. Gözler merakla doğum desteğinin kapsamına yöneldi.

Gelir durumunu göz önünde bulundurmadan yeni anne olan kişilere doğum yardımı desteği veriliyor. Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Eylül ayına göre doğum desteği ödeme gününü açıklamasından sonra insanlar doğum desteğinin detaylarını araştırmaya koyuldu. Doğum desteği başvurusu yapan insanlara yönelik olarak 25 Eylül 2020 senesinden itibaren 83 bin anneye toplam da 36,7 milyon TL ödeme olacağını bildirdi.

Doğum Yardımı Nedir? Şarları Nelerdir?

Vatandaş arasında çocuk parası olarak da bilinen doğum desteği, genç nüfusun desteklenmesi veya yeni hayata gelen bebeklerin ihtiyaçlarının verilmesi adına karşılanan sosyal destektir. Türk insanı ve mavi kart sahibi vatandaşlara verilen doğum yardımı şartları Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı yönünden doğrulanmıştır.

Evlat Edinilen Çocuklar İçin Doğum Yardımı Alınabilir Mi?

15 Mayıs 2015 gününden sonra evlat edinilen çocuklar için doğum desteği hakkı gizli tutulur. Ama evlat edinilen çocuk için evvelinde doğum desteği ödemesi alınmamış olması lazımdır. Evvelinde doğum desteği ödemesi alınmış ise bir daha ödeme verilemez.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP