Aile İçinde Devletten Destek Almayan Kalmayacak Paketler Hazırlandı

Aile İçinde Devletten Destek Almayan Kalmayacak Paketler Hazırlandı

Devlet, hukuki olarak hiç hakkı olmayan vatandaşlar için harekete geçti. Vatandaşların maddi yükleri azaltılmaya çalışılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Aile İçinde Devletten Destek Almayan Kalmayacak Paketler Hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre her hane en az 3 ödeme alabile hakkına sahip. Devletin belirlediği şartlara uyum sağlayan her vatandaş başvuru yapması halinde ödeme alabilecek. Hakkın her kesimine hitap eden ödemelerde vatandaşın aleyhine bir durum söz konusu değil. Bundan dolayı her vatandaş gönül rahatlığıyla başvuruda bulunabilir, ödemelerini bankalardan alabilir. Yapılması planlanan ilk ödeme eşi vefat eden kadınlara yönelik olacak. Ödeme sayesinde maddi olarak s-zor günlerden geçen kadınlar bir nebze oldun rahat nefes alacak. Bu ödeme sadece eşi vefat eden kadınları kapsamıyor. Buna göre SGK’lı olarak vefat eden babaların kız evlatları da ödeme alabilecek. Ödemelerin belli bir süresi olmayacak ta ki anne ya da kız evlatlardan biri iş bulsun ya da evlensin.

Kız Çocukları Güvence Altında

E Devletten gerekli kontrolleri sağlayan yetkililer vatandaşların omzundan bir yükü daha alıyor. Buna göre vatandaşın bazı durumlarda haber verme yükümlülüğü devlet tarafından karşılanmış oluyor. Anne ya da kız evlat evlendiğinde ya da yeni bir işe başladığında tüm bu bilgiler sisteme işlemiş oluyor. Sistem düşen bilgiler ışığında yapılan ödemeler re ’sen kesilmiş olacak. Kız evlatlar için yapılacak olan ödeme bunlarla sınırlın kalmayacak. Asker çocuğu olanlar için de devlet 2 ayda bir olmak kaydıyla ödemeler yapacak. Ödemeler 200 TL şeklinde planlandı ve Ziraat Banaksında ödemeler alınmış olacak. SGK’lı babanın, eşin kaybındaysa alınacak olan ödeme 650 TL olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP