DOLAR

32,5577

0.04%
EURO

34,9394

0.19%
ALTIN(gr)

2.442,08

0,79%
BİST 100

%
Ailelere Çocukları İçin Sağlanan 1015 TL Kreş Desteğinden Nasıl Yararlanılır?
  • Finans 365
  • Finans
  • Ailelere Çocukları İçin Sağlanan 1015 TL Kreş Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Ailelere Çocukları İçin Sağlanan 1015 TL Kreş Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Devletin ailelere sağladığı desteklerden bir tanesi de kreş desteği. 1015 TL'ye kadar çıkan kreş detseğini almak için ise hem bazı koşullar bulunuyor hemde yapılması gereken işlemeler var. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken bu koşulları ve detaylarını sizlerle buluşturuyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Ailelere Çocukları İçin Sağlanan 1015 TL Kreş Desteğinden Nasıl Yararlanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin vatandaşlara sağladığı imkanlardan birisi de çalışan ailelere çocukları için kreş desteği.

Peki çalışan anne babaların çocuklarına sağlanan kreş desteğini almak için talep edilen koşullar neler? Kreş desteği vatandaşlara nasıl sağlanıyor? İşte bilinmesi gereken tüm ayrıntılar,

1015 TL KREŞ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Devlet ailelere 1015 TL kreş desteği sağlıyor ancak bu para direk olarak ailelere ödenmiyor. Bu desteği almak isteyen vatandaşlar aşağıda yer alan koşulları sağlamaları halinde ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine başvuruda bulunuyorlar. Başvurular incelendikten sonra destek sağlanıyor. Aileler özel ve düzenleme kapsamında işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor. Yani devlet kreş desteğini alacağı vergiden düşüyor ve o vergi vatandaşlara yansıtılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kreş desteğinin alınabilmesi için talep edilen ilk koşul annenin aktif çalışma hayatı içerisinde yer alması koşulu. Anne çalışıyorsa aileler çocuğunu gündüz faaliyet gösteren ve özel sektörde yer alan bir kreşe göndermeleri gerekiyor. Bu koşula göre çocuklarını kamuya ve kamu tüzel kişiliğine ait kreş ve gündüz bakımevlerine gönderen çalışanlar destekten faydalanamayacaklar. Ayrıca söz konusu destek için çocuk sayısı sınırı bulunmuyor. Her aile kaç çocuğu için kreş desteği almak istiyorsa başvuruda bulunabilir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP