DOLAR

32,5240

0.22%
EURO

34,7394

0.01%
ALTIN(gr)

2.485,79

0,96%
BİST 100

%
Alımların Detayı Belli Oldu İŞKUR Müjdeyi Verdi

Alımların Detayı Belli Oldu İŞKUR Müjdeyi Verdi

İŞKUR yakın tarihte çok sayıda vatandaşa iş imkanı sağlayacağınıduyurdu. Vatandaşı 4250 TL maaşla işe başlatmayı planlayan İŞKUR kurum dışı çalışma alanlarını sitesinden duyurdu. Belli başlı pozisyonlar için çeşitli şartlar öngören İŞKUR ilanlar sayfasında gereken açıklamaları yaptığını da belirtti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Alımların Detayı Belli Oldu İŞKUR Müjdeyi Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açılan pozisyonların şirket, belediye, Sosyal Yardımlaşma Kurumları, kamu şirketleri gibi alanlarda yoğunlaştığı görülüyor. İlanlara başvuru yapmak için ister İŞKUR’u ziyaret edin isterseniz yine İŞKUR’un sitesinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bazı pozisyonlar için ekstra şartlar arayan kurumların olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ekstra şartların sağlanması hangi yollarla mümkün sorusunun cevabını arayan herkes araştırmalara koyuldu. Belediyeler için aranan şartlardan biri en az ilkokul mezunu oma şartıyken bazı pozisyonlar alana uygun eğitimlerin alınıp alınmadığına bakmaktadır. Maaşın ise 4250 TL olacağı tahmin ediliyor.

Güvenlik Soruşturmasında Bu Durum Önemli

Alım yapılan kadroların bazılar ise, güvenlik elemanı, temizlik elemanı, veteriner hekim, operatör, anaokulu öğretmeni, inşaat işçileri, mühendisler, basın yayın çalışanları olarak belirlendi. Diğer kadrolar İŞKUR’un sitesinde yer almaktadır. Genel şartlar ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kamu haklarından yasaklı olmamak gibi şartlar en başta yer almaktadır. Kamu haklarından yararlanmaya engel koşulların olmaması hukuk bağlamında da gereklidir. Alımlar esnasında güvenlik soruşturmaları yapılmaktadır. Kamu yasaklısı olunduğunda güvenlik soruşturması da bundan olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca akıl ve beden sağlığının da yerinde olması en çok dikkat edilen özelliktir. Açılan kadrolarda beden sağlığı çok önemlidir ve devamlılık açısından zorunludur. Akıl sağlığı da hem işlerin doğru ilerlemesi hem de hukuki anlamda sonuç doğurması için istenen bir şeydir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP