Altın 8 Yıllık Rekoru Kırdı! Tüm Zamanların Rekoru Bekleniyor
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın 8 Yıllık Rekoru Kırdı! Tüm Zamanların Rekoru Bekleniyor

Altın 8 Yıllık Rekoru Kırdı! Tüm Zamanların Rekoru Bekleniyor

Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Beklenti de yükseleceği yönde idi. Peki bu seviyelerden sonra altın yükselir mi? Altın fiyatları yükselişini sürdürür mü? Yoksa düşüşe mi geçer? Uzman altın yorumları eşliğinde altın analizi haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Altın 8 Yıllık Rekoru Kırdı! Tüm Zamanların Rekoru Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IMF’nin açıklamaları sonrası dolar ve altın tırmanışa geçti. Türkiye için kötümser tahmin altın ve dolar fiyatlarını zıplatırken borsada düşüşe sebep oldu.

IMF NE DEDİ?

IMF’nin 2020 tahminlerine göre ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Rusya, Brezilya, Meksika ve S. Arabistan resesyona girecek. İspanya, İsrail ve Yunanistan resesyonla deflasyon arası bir yerde olacak. Çin durgunluk yaşayacak. Türkiye ve İran slumpflasyona girecek.

SLUMPFLASYON NEDİR?

Bir ekonomide enflasyon olgusu yaşanırken ekonomi küçülüyorsa o ekonomide slumpflasyon (enflasyon içinde küçülme) hali var demektir. Ekonomik krizlerin en zoru budur.

ALTIN TEKNİK ANALİZ

XAUUSD- Son Sekiz Yılın En Yükseğine Tırmandı

Geçtiğimiz haftaki yükseliş eğilimini yeni haftanın ilk işlem gününde de sürdüren Ons Altın kazançlarını son 8 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Ons Altın daha önceden gördüğü ve son dönemin en yükse zirvesi olan 1703 bandı üzerine kırarak 1725 seviyelerine tırmandı. Teknik açıdan bakıldığında, yükseliş eğiliminin devam etmesi durumunda 1720 ve 1752 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Olası yaşanabilecek düzeltme hareketlerinde ise 1695 ve 1643 seviyeleri destek oluşturabilir.

Destekler: 1695-1643-1605

Dirençler: 1720-1752-1793

Yatırım uzmanları yatırımcıları yatırım planlamaları hakkında dikkatli olmaları yönde uyarıyor. Resesyon endişeleri zirve seviyede iken altın fiyatlarında ons bazında tüm zamanların rekor seviyelerinin görülebileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Türkiye’deki altın fiyatları dolarında sürekli yükselişi ile birlikte tüm zamanların rekor seviyesine ulaşmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP